Turizam

Najizoliranija naselja na planeti

Mjesta na ovom popisu dokaz su da se ljudi mogu prilagoditi izolaciji, ekstremnim vremenski uvjetima i uživati u najvećoj nagradi – netaknutoj prirodi koja ih okružuje.


Ako kojim slučajem trebate neko vrijeme kako bi razbistrili glavu, bila bi odlična ideja posjetiti neko od ovih mjesta…

Oymyakon

Malo selo koje nastanjuje 500 duša u Sibiru, smatra se najhladnijim naseljenim mjestom na svijetu. Titulu su ‘osvojili’ još davne 1933. godine, kad se temperatura spustila 90 stupnjeva ispod ništice. Ovdje bi na svoje došli mesoljupci, s obzirom da meso čini većinu prehrane jer je za bilo kakvo povrće i slične stvari, jednostavno prehladno!

Tristan de Cunha

Zamislite da se nalazite na mjestu od kojeg vam do najbližeg naselja na zapadu treba 3500 km, na istoku 2700 km, na sjeveru više od 4000 km, a na jugu vas čeka Antarktika. Upravo tako izgleda ovaj arhipelag, nazvan ‘osvježavajući otok’. Njime još upravljaju Britanci, a i tko bi drugi uostalom…

Barrow

Ne možemo pričati o izoliranim mjestima, a ne spomenuti Aljasku! Tamo se smjestio grad Barrow koji broji 4000 stanovnika, i najnaseljenije je mjesto sjevera američkog kontinenta. Zbog vječnog leda ceste do grada ne postoje, tako da, da bi ovdje došli morate letjeti ili biti jako, jako dobar planinar.

Više čitajte na punkufer.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close