Turizam

Samo za najhrabrije: Ljuljačka na kraju svijeta

Put do tamo je dug, no sigurne smo kako se itekako isplati.


Iako ste naviknuti na ljuljanje u kvartovskim parkićima, možda je vrijeme za neke nove avanture. A jednu takvu svakako ćete proživjeti, ako se zaputite na daleki Ekvador te posjetite atrakciju, koja se zove “ljuljačka na kraju svijeta”.

Ova jedinstvena ljuljačka postavljena je na 2600 metara nadmorske visine, a “kraj svijeta” nalazi se u Banosu, u južnoameričkoj državi Ekvador.

La Casa Del arbol, što u prijevodu znači “kuća na stablu”, točno je mjesto gdje se nalazi ova ljuljačka, koja posjetiocima nudi spektakularan pogled na Tungurahua vulkan, no doista nije za one plašljive. Pad s ljuljačke znači sigurnu smrt, no to ne zaustavlja brojne turiste da iskoriste priliku te sjednu na nju.

IMG_9610

Spomenuta kućica na stablu, služi kao stanica za nadzor pomicanja u Zemljinoj kori, a na jednoj od grana stabla, vezana je ljuljačka, koja onim najhrabrijima pruža priliku da osjete kako je to visjeti iznad ponora.

Sudeći prema korisnicima TripAdvisor-a i njihovim komentarima, ovo je jedno od onih mjesta u Ekvadoru, i ne samo tamo, koje se jednostavno mora posjetiti. Ne postoji jedinstvena cijena za ovo iskustvo, već svaki posjetitelj ostavlja dobrovoljnu donaciju.

Dosad nije zabilježeni niti jedan smrtni slučaj, srećom.

Biste li se voljeli ovdje zaljuljati?

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: index.hr | Foto: instagram

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close