VijestiTech

Najgore lozinke 2017. godine: Je li i vaša među njima?

Nakon što su ovu godinu obilježila dva velika cyber napada, WannaCry i BadRabbit, brojni stručnjaci istupili su u javnost kako bi ljude upozorili na preslabe lozinke na računalima i društvenim mrežama, piše 24sata


Bez obzira na to, brojni korisnici računala i dalje su ostali vjernim slabim lozinkama. SplashData je objavio 100 najgorih lozinki u 2017. godini. Prvo mjesto već drugu godinu zaredom drži popularna 123456 lozinka, a slijedi ju riječ password (engleska riječ za lozinku).

Ove godine se na listi najpopularnijih i najgorih lozinka našao i naslov iz popularne kulture – Star Wars, koji je zauzeo 16. mjesto.

“Hakeri koriste riječi uobičajene za pop kulturu i sport kada pokušavaju provaliti u nečije računalo ili korisnički račun jer znaju da ljudi uglavnom upotrebljavaju lako pamtljive riječi”, objasnio je Morgan Slain, direktor SplashDatea.

Na listi se još nalaze osobna imena te marke automobila. Stručnjaci upozoravaju da dodavanje znakova ili brojeva također neće moći dovoljno poboljšati lozinku ukoliko ju je lako za pogoditi, piše 24sata

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close