KolumneKnjiževni petak

Najgore knjige koje su napisali celebrityji

Knjige koje pišu slavni ne-pisci pravi su mamac za čitatelje.  Javnost proždire ovakva izdanja bez obzira na kvalitetu, tako da prodaja nije problem. Ovdje nije riječ o autobiografijama već “literarnim djelima” koja su izašla iz glava slavnih, iako bi bilo bolje za sve nas da su tamo ostala.

“Swan” – Naomi Campbell

U knjizi slavne manekenke riječ je o svjetskom top modelu Swan, koja je odlučila oprostiti se od karijere te naći svoju nasljednicu. Kako ne bi sve bilo baš tako jednostavno Swanina sestra, pokojna sestra koja je, gle čuda, umrla prije mnogo godina intrigantnom smrću, postaje predmetom ucjene. Ne moramo niti naglašavati kako je cjelokupna radnja smještena u svijet visoke mode i manekenki.

“Angel” – Katie Price (Jordan)

Kada je neugledna Angie napunila 16 godina, roditelji je obavještavaju da je usvojena te da je njezino pravo ime Angel. Godinu dana kasnije Angel napravi kompletan makeover pa naša junakinja kao i u meksičkim sapunicama postane krasotica. Nakon ove promjene uslijedi operacija grudi, loše društvo, droga te afera sa “opasnim” članom boybenda i tako postane glamurozni model. Vrlo poučna knjiga!

“Being a Girl: Navigating the Ups and Downs of Teen Life” – Kim Cattrall

Zvijezda serije Seks i grad u ovoj knjizi daje savjete mladim djevojkama. Kako je stekla potrebne  kvalifikacija za to, nitko ne zna. Knjiga je puna mudrosti i gle čuda slika autorice, koja je sa 16 godina pobjegla od kuće i tri puta se razvodila. Hm…

“Killer Instinct” – Martina Navratilova

Ova knjiga je treći dio trilogije koja prati avanture Jordan Myles, bivše teniske zvijezde koja je ujedno i lezbijka. Glavna junakinja biva upletena u smrt djeteta i u ljubavni život mlade tenisačice u usponu Jasmine.

“Junior” – Macaulay Culkin

Sjećate se Macaulayja? Naravno, tko bi zaboravio klinca koji je dva puta ostajao sam u kući. Iako je knjiga fikcija, Macaulay je napravio toliko paralela sa svojim stvarnim životom, da je morao javno istupiti i reći da knjiga nije autobiografska. Junior je dječak koji je u stalnom konfliktu sa svojim ocem. Kritika je knjigu ocijenila kao najgore ostvarenje koje je napisala neka slavna osoba.

“Be Gone Demons!” – Saddam Hussein

U svojoj posljednjoj knjizi Saddam je odabrao povijesni žanr kroz koji je pokušao, ne baš pretjerano vješto, ispričati modernu priču. Salim je zgodni borac otpora koji brani svoju zemlju od bez vremenskog neprijatelja Ezekiela  i od Rimljana. Salim pobjedi Ezekiela samo uzvikom “Be gone demon!” što u prijevodu znači: “Odlazi demonu!” i tako je Ezekiel otišao. Vrlo maštovito!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close