Tech

Najgore i najbolje zimske gume na tržištu

Hrvatski autoklub objavio je rezultate tradicionalnog testiranja zimskih guma koje je i ovog puta napravljeno u dvije dimenzije. Ocijenjeno je 35 proizvoda no i dalje nema gume s maksimalnom ukupnom ocjenom


U manjoj dimenziji, 165/70 R14, kojom se koriste automobili poput Fiat Punta, Škode Fabije, Toyote Yaris ili VW Pola, ovaj je put testirano 16 zimskih guma. Ocjena izvrstan na testiranju HAK-a i dalje je nepoznat pojam – tri modela zaslužila su ocjenu vrlo preporučljivo, devet ih mogu preporučiti, jedan proizvod dobio je ocjenu djelomično se preporučuje, a čak tri nisu ni prošla na testu s krajnjom ocjenom ne preporučuje se.

Zanimljivo, sva tri najbolje ocijenjena proizvoda pripadaju premium segmentu, odnosno nešto višem cjenovnom razredu od konkurencije. Pritom su Goodyear i Michelin u ukupnom skoru za dlaku pobjegli Dunlopu i može ih se smatrati pobjednicima u ovoj dimenziji.

Novi Goodyearov model UltraGrip 9 nema nikakvih slabosti, a ujedno je i najbolja guma na mokrom, kriteriju koji donosi čak 30 posto od ukupne ocjene. Vremešni Michelinov Alpin A4, guma koja je na tržištu dostupna već šestu sezonu, također je bez ijednog nedostatka uz najbolji rezultat kad je riječ o trajnosti ili životnom vijeku, dok je Dunlopov Winterresponse 2 najbolji u čak tri kategorije: na snijegu, ledu i pri utjecaju na potrošnju goriva, no karakteristike na mokrom i trajnost ‘koče’ ga u preskakanju konkurencije na putu prema ukupnoj pobjedi.

Više čitajte na tporatl.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close