VijestiZdravlje

Najčešće pogreške koje radimo kod biranja ljetne obuće

Tijekom ljeta izbor obuće je ogroman te će svatko za sebe nešto pronaći. No, prilikom kupnje takve obuće vrlo je bitno pripaziti na određene stvari. Zadovoljna.dnevnik.hr donosi 10 najčešćih pogrešaka koje radimo kada biramo ljetnu obuću


1. Biranje cipela s preuskim đonom

Nošenje cipela s đonom koji je preuzak za vaša stopala nije dobra ideja jer izaziva neugodnost koju ćete osjetiti tijekom čitavog dana. Također, takva obuća zna uzrokovati i urasle nokte.

2. Kupovanje obuće čiji luk ne odgovara nožnom luku

Kada luk obuće ne odgovara nožnom luku onda stopalo nije oslonjeno na čitavu podlogu cipele već se oslanja samo na dvije vanjske točke, na prednji dio stopala i na petu. Nošenje takve obuće može uzrokovati s cirkulacijom, pojačano znojenje stopala te bolove u nogama.

3. Nošenje obuće s predugim đonom

Đon cipela puno duži od dužine stopala najčešće se može naći kod japanki i sandala sličnog izgleda. Zbog viška prostora hodanje u takvoj obući može biti čudno i nesigurno jer postoji veća mogućnost za spoticanje.

4. Biranje cipela s prekratkim đonom

Kada je đon sandala prekratak stalno se morate oslanjati na prste. To znači da su mišići čitavo vrijeme napeti te da je težina tijela na stopalima neravnomjerno raspodijeljena.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close