Zdravlje

Najčešće greške koje radimo kod peglanja kose

Mnoge žene obožavaju imati glatku, sjajnu, ravnu kosu, što je lako postići uz pomoć uređaja za ravnanje, popularne “pegle“. No, pritom je lako i oštetiti kosu, a nakon toga više nije jednostavno popraviti vlasi. Donosimo sedam najvećih pogrešaka u ravnanju kose koje možete izbjeći, piše zadovoljna.dnevnik.hr.


1. Peglate vlažnu kosu

Prelazite li “peglom“ preko mokre kose, u vlasima se stvaraju mjehurići zbog kojih one pucaju. Šteta je najvidljivija na ispucalim vrhovima te u pojačanoj lomljivosti kose. Ako nemate vremena potpuno osušiti kosu prije peglanja, barem je nakratko prosušite fenom. Tako ćete morati manje koristiti “peglu“, pa je manja i vjerojatnost oštećenja kose.

2. Ravnate kosu svaki dan

Svakoga jutra ranije ustajete, samo da biste stigli izravnati kosu. Sada ona izgleda lijepo, no s vremenom bi se mogla pretvoriti u “slamu“. Ne peglajte je svaki dan, što doista nije ni potrebno, jer ravan izgled najčešće se može zadržati 2-3 dana.

Više na zadovoljna.dnevnik.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close