AutomotoTech

Najbrži električni automobil na svijetu napravljen je u Hrvatskoj!

Hrvatska tvornica automobila Rimac Automobili tvrdi da ima najbrži električni automobil na svijetu – Concept_One, piše Mashable u članku pod naslovom “Sorry Tesla, najbrži električni automobil na svijetu je napravljen u – Hrvatskoj”. Automobil bi trebao biti predstavljen sljedećeg mjeseca na sajmu automobila u Ženevi, Švicarska. Po pisanju Mashablea, Rimac je svoj auto zamislio kao svojevrsni prijelaz između Koenigsegga, švedskog superauta, i Tesle.

Brutalna snaga

Concept_One ima brutalnih 1088 KS, koje izvlači iz baterijskog snopa od 8450 ćelija. Navodno mu od 0 do 100 km/h treba samo 2,6 sekundi, a maksimalna brzina koju može doseći je vrtoglavih 355 km na sat. No, ovaj auto ujedno nudi i vrhunski komfor, piše Mashable, pa vozeći ga ne morate brinuti ni o čemu.

Mate Rimac planira proizvesti samo osam ovakvih automobila pa je za očekivati da će predstavljanje Concept_Onea u Ženevi privući pažnju svih koji u garaži vole imati ovakve “igračke”. I, naravno, imaju dovoljno novca.

Pročitajte više na telegram.hr

Foto: Rimac AutomobiliČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close