VijestiTurizam

Najbolji savjeti za kupnju karata po jeftinijim cijenama

Svi mi želimo dobiti najjeftiniju moguću cijenu prilikom kupnje aviokarata, a cijene variraju tijekom cijele godine. Je li bolje kupiti kartu nekoliko mjeseci prije putovanja ili čekati posljednji trenutak? Malo smo istraživali i bacili se na traženje najboljih savjeta za kupnju karata po jeftinijim cijenama. I evo što smo sve pronašli.


1. Izbjegavajte kupnju petkom

Petak je najpopularniji dan za putovanje u tjednu, a cijene karata tijekom dana rastu i do 21 posto. Barem je tako bilo u 2016. Stoga, ako ste u mogućnosti, izbjegavajte kupnju tijekom petka i obavite to ranije u tjednu.

2. Budite ranoranioc (za kratke letove)

Rezervacija karte minimalno 70 dana prije vašeg leta garantira vam dobru cijenu, posebice za kratke letove, a kako se bliži dan leta, tako cijene rastu. Tako ćete, na primjer, kartu koja 70 dana prije leta dođe 500, u vremenu do 57 dana prije platiti između 500 i 1000 kuna, a ako je manje od 23 dana do leta, cijena će vam porasti za dodatnih 20 posto.

3. Kasnija rezervacija (za duže letove)

Za duže letove vrijedi suprotno pravilo. Ako planirate let avionom u neku udaljenu destinaciju, ne biste trebali rezervirati svoju kartu ranije od 47 dana prije leta, a ako možete, ostavite kupnju za što kasniji termin. Naravno, pazite da vam ne prodaju sve karte.

Više na punkufer.dnevnik.hr


 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close