Turizam

Najbolji restorani Europe

Internetska stranica Tripadvisor napravila je ljestvicu najboljih europskih restorana prema mišljenju tisuća korisnika koji redovito ostavljaju svoje komentare i dojmove o svojim putničkim iskustvima. Iznenađujuće, na vrhu se nisu našli dobro poznati gastronomski ‘teškaši’.


Španjolski restoran Martin Berasategui koji služi tradicionalne specijalitete ove južnjačke zemlje proglašen je najboljim od strane korisnika internetske stranice TripAdvisor. Srebrna medalja za gastro kreativnost dodijeljena je restoranu Maison Lameloise iz Chagnyja koja nudi moderna francuska jela, a brončana je medalja stavljena britanskom restoranu Adam iz Birminghama.

Iako se na vrhu najboljih svjetskih restorana godinama izmjenjuje španjolski restoran El Celler de Can Roca i danska Noma, ovih gastro teškaši našli su se tek na devetom, odnosno dvanaestom mjestu ljestvice najboljih europskih restorana prema mišljenju korisnika TripAdvisora.

Na popisu se našlo najviše francuskih restorana (6), britanski i španjolski ugostitelji zastupljeni su s po pet restorana, a svoje mjesto pronašao je i rumunjski The Artist, te portugalski Belcanto iz Lisabona. U nastavku teksta pogledajte popis 25 najboljih.

1. Martin Berasategui, Španjolska
2. Maison Lameloise, Francuska
3. Adam, Velika Britanija,
4. Restaurant Sat Bains, Velika Britanija
5. Geranium, Danska
6. Pic, Francuska
7. Le Manoir Aux Quat’Saisons, Velika Britanija
8. Epicure, Francuska
9. El Celler de Can Roca, Španjolska
10. HanTing, Nizozemska
11. El Club Allard, Španjolska
12. Noma, Danska
13. Funky Gourmet, Grčka
14. L’enclume, Velika Britanija
15. Christopher Coutanceau, Francuska
16. Midsummer House, Velika Britanija
17. L’Auberge de l’III, Francuska
18. Arzak, Španjolska
19. The Artist, Rumunjska
20. ABaC, Španjolska
21. Restaurant Mariette, Francuska
22. Kokkeriet, Danska
23. Restaurant Johannes, Nizozemska
24. Hos Thea, Norveška
25. Belcanto, Portugal


 

Tekst: punkufer.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close