Lifestyle

Najbolji i najgori parovi prema redoslijedu rođenja

Redoslijed rođenja puno utječe na naš način ponašanja, pa tako i na buduće veze te pristup njima, smatraju psiholozi. Jedan od njih, Kevin Leman, proučio je kvalitetu veze 236 poslovnih direktora/ica i njihovih partnera ovisno o njihovom redoslijedu rođenja, otkriva Business Insider.


Došao je do zanimljivih spoznaja koje mnogima mogu poslužiti kao orijentir kako će im veza izgledati i u kolikoj će mjeri biti uspješna. Ovo su najbolji i najgori parovi ovisno o redoslijedu rođenja

Ako ste provorođenac:

Najgori par vam je: Isto prvorođenac

Tu će biti puno borbe za moć jer ste navikli da ste uvijek u pravu i da sve bude po vašem. Uglavnom se sve nesuglasice ovog para vode se oko borbe za kontrolom i moći u tom odnosu. Lijek za vas je prestanak kritiziranja i uporni pokušaji da popravite jedno drugo. Radije precizno definirajte vaše uloge u kući tako da oboje bude jednaki u kući.

Najbolji par vam je: Najmlađe dijete

Ti brakovi su među najuspješnijima. Najbolji mogući par je kada se spoje prvorođena žena i muškarac koji je bio najmlađe dijete u obitelji jer se savršeno nadopunjuju.

Ako ste srednje dijete:

Najbolji partner vam je: najmlađe dijete.

Srednje dijete se obično nije osjećalo ugroženo od strane najmlađeg pa s njim najlakše komunicira. Također su vrlo popustljivi kod izlaženja što je najmlađem djetetu bitno – da ima svoju slobodu i puno se druži. No u tom paru je bitno da mlađe dijete ne iskorištava ljubaznost srednjeg djeteta i činit će odličan par.

Najgori partner je: isto srednje dijete

Srednja djeca u pravilu loše komuniciraju, a kada se dvoje takvih ljudi spoji, onda se ta situacija umnožava. Oboje šute i umjesto da razgovaraju, te emocije zadržavaju i nakupljaju u sebi. Srednja djeca najduže ostaju u braku jer su naučila kako postići kompromis i pregovarati s braćom i sestrama.

Ako ste najmlađe dijete:

Najbolji partner vam je: prvorođenac.

Najstarije dijete naučit će najmlađe organiziranosti, a najmlađe će tom odnosu unijeti ležernu atmosferu i podsjetiti najstarije da ne treba sve shvaćati tako ozbiljno.

Najgori par vam je – najmlađe dijete.

Dva najmlađa djeteta u vezi stvorit će kaos. Obično su loši s financijama i jako se loše organiziraju pa dva takva na jednom mjestu sigurno će imati poteškoća oko dogovora. Ako se striktno ne dogovore što će tko raditi, mogu imati problema u vezi. Također, najmlađa djeca često znaju krivnju prebacivati na drugoga i ne preuzimati na sebe odgovornost, pa im i to može predstavljati veći problem. Leman sugerira da je ovom paru najbitnije da ne manipuliraju jedno drugim.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close