VijestiZdravlje

Najbolji lijek za vaše oštećene usne

Stručnjaci se slažu da je pčelinji vosak najbolje sredstvo za zaštitu usana od oštrih zimskih uvjeta, ali i zacjeljivanje ispucane kože na ovom osjetljivom dijelu tijela. Poput vazelina, pčelinji vosak stvara zaštitni sloj koji štiti usne od hladnog zraka, te sprječava njegovo isušivanje.


No s obzirom da je riječ o prirodnom proizvodu, on neće uznemiriti želudac i probavni sustav ako ćete opetovano i nesvjesno lizati usne. S druge strane lickanje usnica namazanih vazelinom ili nekim drugim sredstvom neorganskog porijekla mogao bi imati upravo takav učinak.
Kako napraviti balzama od pčelinjeg voska?

Pčelinji vosak iz organskog uzgoja možete kupiti u trgovinama zdrave prehrane po cijeni od oko 30 kuna za 100 grama. Manji komadić usitnite nožem i pomiješajte s malo maslinova ulja te ga ugrijte u mikrovalnoj pećnici dok se potpuno ne rastopi i sljubi s pčelinjim voskom.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close