Sport

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić osvojio je ATP turnir u Moskvi

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić osvojio je ATP turnir u Moskvi pobijedivši u finalu Španjolca Roberta Bautistu Aguta s 6-4, 6-4.


Čilić je obranio naslov u Moskvi, a i lani je slavio u finalu protiv istog protivnika, a i tada je bilo 6:4, 6:4 za Marina koji je otad morao čekati godinu dana za novi naslov, ukupno 14 u karijeri.

Čilić je protiv Bautiste Aguta bio klinički precizan, imao je samo dvije ‘break lopte’ u meču i obje je iskoristio. U prvom setu je oduzeo servis Španjolcu kod 3:2, a u drugom kod 2:2, dok je sve četiri ‘break-lopte’ Španjolca obranio.

Marin je imao devet as-servisa u meču na Olimpijskoj dvorani u Moskvi, a trijumfom je ostao i u utrci za završni ATP masters jer je s 13. sada skočio na 11. poziciju. Pobjeda u ruskoj prijestolnici donijela mu je 127 tisuća dolara nagrade i 250 ATP bodova.

Čilić je prvi turnir u karijeri osvojio u kolovozu 2008. godine u New Havenu, 2009. godine je bio pobjednikom Chennaija i Zagreba, a godinu dana kasnije obranio naslove na ova dva turnira. U 2011. godini Marin je osvojio samo Sankt Peterburg, a 2012. je postao pobjednikom Quennsa i Umaga, da bi u 2013. osvojio Zagreb Indodors.

U 2014. Čilić po četvrti puta osvaja Zagreb, a potom i Delray Beach, da bi u rujnu iste godine ostvario najveći trofej u karijeri – US Open. Tu godinu iz snova Međugorac završava osvajanjem Moskve.


 

Tekst: tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close