VijestiTech

Najbolji CS:GO igrači iz regije stižu u Split na završnicu regionalnog prvenstva CSadria Clan Championship!

CSadria.org i Clan Gaming s ponosom predstavljaju LAN završnicu regionalnog Counter-Strike: Global Offensive prvenstva vrijednog više od 20 tisuća kuna na kojoj će se četiri tima iz regije boriti za titulu i najveći dio bogatog nagradnog fonda.


CSadria Clan Championship regionalno je esport prvenstvo u organizaciji zajednice igrača Counter-Strika Adria i Clan Gaming centra, jednog od najmodernijih gaming centara u ovom dijelu Europe. Cilj projekta je promocija i razvoj domaće esport scene te obogatiti turističku ponudu Splita van sezone novim i modernim sadržajem koji privlače mlađu publiku.

CSadria Clan Championship izazvao veliki interes

Više od 70 timova iz šest zemalja regije pokušalo je kroz dva kvalifikacijska turnira izboriti svoje mjesto u prvenstvu. Najboljih osam tijekom ožujka igrali su pet kola online dijela lige, a sada su poznata četiri koji će se 31. ožujka natjecati u Clan Gaming centru u Splitu za nagradni fond veći od 20 tisuća kuna. To su timovi:​ Bajini Puleni​, ​KlikTech​, ​cemoxic​ i ​Jake Bube​.

Mečeve u ligi na Facebook i Twitch.tv platformama u prosjeku je gledalo ​više od 2000 jedinstvenih gledatelja koji su pogledali više od 148500 minuta CS:GO mečeva​. Da postoji interes za kvalitetne domaće esport projekte potvrđuje veliki interes timova, ali i sponzora koji sve češće prepoznaju esport kao priliku za približavanje atraktivnoj, mladoj publici milenijalaca. Svoju podršku i pomoć u realizaciji eventa pružili su PBZ, Vandal Shop, HOK i Zalagaonica.eu koji su omogućili nagradni fond te UVI eSports, Mankaze i White Shark koji su doprinijeli hardware nagradama, a sam događaj pridružen je inicijativi Split Tech City.

Dođite i provjerite kako izgleda esport u domaćoj organizaciji

LAN završnica prvenstva održat će se u subotu 31.ožujka s početkom u 11:00 u Clan Gaming centru koji je smješten na Trgu Hrvatske Bratske Zajednice 3 u Splitu​. Događaj je otvoren za javnost. Predviđen je prostor za praćenje mečeva uz hranu i piće, a tijekom cijelog događaja svi posjetitelji će moći sudjelovati u brojnim nagradnim igrama i giveawayu. ​Ulaz je besplatan.

Raspored mečeva

11:00 ​Bajini Puleni​ vs. ​Jake Bube

14:00 ​KlikTech​ vs. ​Cemoxic

17:00​ Meč za treće mjesto

20:00 ​Finale

Svi mečevi će se moći pratiti potpuno besplatno i online na ​Counter-Strike Adria Facebook stranici te ​Twich.tv kanalu​. Među igračima koji će nastupati na LAN završnici nalazi se i trenutno najbolji hrvatski CS:GO igrač ​Matija “NyX” Jovanović​, koji nastupa za ​KlikTech​, jednu od najvećih domaćih esport organizacija. Upravo su Matija i njegovi suigrači jedni od glavnih favorita za osvajanje prvenstva. Glavni konkurenti bit će im ekipa​Bajini Puleni koja je u nešto drugačijem sastavu prošle godine nastupajući za organizaciju ​Squared eSports​ osvojila drugo mjesto u Vip Adria League.

Clan Gaming centar

Kako bi se LAN završnica održala u najboljim mogućim uvjetima pobrinuo se ​Clan Gaming centar, kojeg su brojni Splićani već prepoznali kao odlično mjesto za okupljanje i zabavu​. Centar je opremljen s 30 gaming konfiguracija te konzolama najnovije generacije. Tu su i Racing Seat GT Omega simulatori s VR tehnologijom. U bogatoj ponudi nalaze se još i retro konzole, kao i stripovi te društvene igre uz koje se posjetitelji mogu zabavljati u sklopu lokala/pizzerie u samom centru. Clan Gaming svaki tjedan organizira brojna događanja poput manjih turnira i kvizova, a nedavno je održana i STEM radionaca na kojoj Albert Gajšak, tvorac globalno poznate DIY konzole MAKERbuino iz Karlovca upoznao sve prisutne sa svojim projektom i poslovnim pothvatom.

Counter-Strike Adria

Organizaciju kvalifikacija, lige i same završnice, preuzela je zajednica igrača ​Counter-Strike Adria, koja već desetak godina aktivno sudjeluje na regionalnoj esport sceni s fokusom na Counter-Strike: Global Offensive​. Osim raznih liga i natjecanja, CSadria pruža pomoć i podršku kako timovima i igračima, tako i svima onima koji žele ući na domaću esport scenu te izvještava o najvažnijim zbivanjima u CS:GO esportu.

Esport je zabavna industrija budućnosti

U posljednje vrijeme esport se sve češće spominje u globalnim i domaćim mainstream medijima, ali često u krivom kontekstu. ​Radi se o najbrže rastućoj zabavnoj industriji na svijetu koja već sada postavlja nove standarde​. Iako u sebi sadržava “sport” zbog natjecateljske komponente, fenomen je lakše objasniti uz pomoć glazbe. Prije nešto više od 20 godina i pojavom elektronske glazbe na našim prostorima brojni su skeptici tvrdili kako “računalo ne može zamijeniti kvalitetnog glazbenika”, iako je iza računala upravo glazbenik. Esport danas u Hrvatskoj i regiji nailazi na slične komentare, a zapravo se radi o produktu razvoja digitalnog društva i novih tehnologija predvođenih mladom generacijom koja je u tom svijetu odrasla. U tom pogledu, druge industrije poput one sportske trebaju esport kako bi privukli mlađu publiku. Za 20 godina dogodit će se isto ono što je postigla i elektronska glazba. ​Danas su festivali elektronske glazbe sastavni dio turističke ponude u Hrvatskoj​, a EDM je jedan od najpopularnijih glazbenih žanrova na svijetu. ​Naša želja je da Hrvatska za desetak godina bude prepoznata kao domaćin velikih esport događaja te postane jedno od regionalnih središta nove hit industrije


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close