VijestiTech

Najbolji CS:GO igrači iz regije stižu u Split na završnicu regionalnog prvenstva CSadria Clan Championship!

CSadria.org i Clan Gaming s ponosom predstavljaju LAN završnicu regionalnog Counter-Strike: Global Offensive prvenstva vrijednog više od 20 tisuća kuna na kojoj će se četiri tima iz regije boriti za titulu i najveći dio bogatog nagradnog fonda.

CSadria Clan Championship regionalno je esport prvenstvo u organizaciji zajednice igrača Counter-Strika Adria i Clan Gaming centra, jednog od najmodernijih gaming centara u ovom dijelu Europe. Cilj projekta je promocija i razvoj domaće esport scene te obogatiti turističku ponudu Splita van sezone novim i modernim sadržajem koji privlače mlađu publiku.

CSadria Clan Championship izazvao veliki interes

Više od 70 timova iz šest zemalja regije pokušalo je kroz dva kvalifikacijska turnira izboriti svoje mjesto u prvenstvu. Najboljih osam tijekom ožujka igrali su pet kola online dijela lige, a sada su poznata četiri koji će se 31. ožujka natjecati u Clan Gaming centru u Splitu za nagradni fond veći od 20 tisuća kuna. To su timovi:​ Bajini Puleni​, ​KlikTech​, ​cemoxic​ i ​Jake Bube​.

Mečeve u ligi na Facebook i Twitch.tv platformama u prosjeku je gledalo ​više od 2000 jedinstvenih gledatelja koji su pogledali više od 148500 minuta CS:GO mečeva​. Da postoji interes za kvalitetne domaće esport projekte potvrđuje veliki interes timova, ali i sponzora koji sve češće prepoznaju esport kao priliku za približavanje atraktivnoj, mladoj publici milenijalaca. Svoju podršku i pomoć u realizaciji eventa pružili su PBZ, Vandal Shop, HOK i Zalagaonica.eu koji su omogućili nagradni fond te UVI eSports, Mankaze i White Shark koji su doprinijeli hardware nagradama, a sam događaj pridružen je inicijativi Split Tech City.

Dođite i provjerite kako izgleda esport u domaćoj organizaciji

LAN završnica prvenstva održat će se u subotu 31.ožujka s početkom u 11:00 u Clan Gaming centru koji je smješten na Trgu Hrvatske Bratske Zajednice 3 u Splitu​. Događaj je otvoren za javnost. Predviđen je prostor za praćenje mečeva uz hranu i piće, a tijekom cijelog događaja svi posjetitelji će moći sudjelovati u brojnim nagradnim igrama i giveawayu. ​Ulaz je besplatan.

Raspored mečeva

11:00 ​Bajini Puleni​ vs. ​Jake Bube

14:00 ​KlikTech​ vs. ​Cemoxic

17:00​ Meč za treće mjesto

20:00 ​Finale

Svi mečevi će se moći pratiti potpuno besplatno i online na ​Counter-Strike Adria Facebook stranici te ​Twich.tv kanalu​. Među igračima koji će nastupati na LAN završnici nalazi se i trenutno najbolji hrvatski CS:GO igrač ​Matija “NyX” Jovanović​, koji nastupa za ​KlikTech​, jednu od najvećih domaćih esport organizacija. Upravo su Matija i njegovi suigrači jedni od glavnih favorita za osvajanje prvenstva. Glavni konkurenti bit će im ekipa​Bajini Puleni koja je u nešto drugačijem sastavu prošle godine nastupajući za organizaciju ​Squared eSports​ osvojila drugo mjesto u Vip Adria League.

Clan Gaming centar

Kako bi se LAN završnica održala u najboljim mogućim uvjetima pobrinuo se ​Clan Gaming centar, kojeg su brojni Splićani već prepoznali kao odlično mjesto za okupljanje i zabavu​. Centar je opremljen s 30 gaming konfiguracija te konzolama najnovije generacije. Tu su i Racing Seat GT Omega simulatori s VR tehnologijom. U bogatoj ponudi nalaze se još i retro konzole, kao i stripovi te društvene igre uz koje se posjetitelji mogu zabavljati u sklopu lokala/pizzerie u samom centru. Clan Gaming svaki tjedan organizira brojna događanja poput manjih turnira i kvizova, a nedavno je održana i STEM radionaca na kojoj Albert Gajšak, tvorac globalno poznate DIY konzole MAKERbuino iz Karlovca upoznao sve prisutne sa svojim projektom i poslovnim pothvatom.

Counter-Strike Adria

Organizaciju kvalifikacija, lige i same završnice, preuzela je zajednica igrača ​Counter-Strike Adria, koja već desetak godina aktivno sudjeluje na regionalnoj esport sceni s fokusom na Counter-Strike: Global Offensive​. Osim raznih liga i natjecanja, CSadria pruža pomoć i podršku kako timovima i igračima, tako i svima onima koji žele ući na domaću esport scenu te izvještava o najvažnijim zbivanjima u CS:GO esportu.

Esport je zabavna industrija budućnosti

U posljednje vrijeme esport se sve češće spominje u globalnim i domaćim mainstream medijima, ali često u krivom kontekstu. ​Radi se o najbrže rastućoj zabavnoj industriji na svijetu koja već sada postavlja nove standarde​. Iako u sebi sadržava “sport” zbog natjecateljske komponente, fenomen je lakše objasniti uz pomoć glazbe. Prije nešto više od 20 godina i pojavom elektronske glazbe na našim prostorima brojni su skeptici tvrdili kako “računalo ne može zamijeniti kvalitetnog glazbenika”, iako je iza računala upravo glazbenik. Esport danas u Hrvatskoj i regiji nailazi na slične komentare, a zapravo se radi o produktu razvoja digitalnog društva i novih tehnologija predvođenih mladom generacijom koja je u tom svijetu odrasla. U tom pogledu, druge industrije poput one sportske trebaju esport kako bi privukli mlađu publiku. Za 20 godina dogodit će se isto ono što je postigla i elektronska glazba. ​Danas su festivali elektronske glazbe sastavni dio turističke ponude u Hrvatskoj​, a EDM je jedan od najpopularnijih glazbenih žanrova na svijetu. ​Naša želja je da Hrvatska za desetak godina bude prepoznata kao domaćin velikih esport događaja te postane jedno od regionalnih središta nove hit industrije

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close