DomLifestyle

Najbolje zemlje za podizanje djece: Znate li na kojem mjestu se nalazi Hrvatska?

Međunarnodni fond za djecu, UNICEF , objavio je rezultate istraživanja u studiji “Fairness for Children” – “Pravednost za djecu – tablica nejednakosti prema dobrobiti djece u razvijenim zemljama”.


Kroz više tablica prikazali su podatke za svaku zemlju, a koji se odnose na kvalitetu života djece. Pritom su u obzir uzeli prihode, obrazovanje, zdravlje i zadovoljstvo životom te uzeli prosjek za sveukupne podatke.

Na prvo mjestu liste zemalja koje imaju najbolje uvjete za podizanje i odgajanje djece našla se Danska, a slijede Finska Norveška i Švicarska.

Hrvatska je rangirana na 12. mjestu, a iza nje slijede zemlje poput Australije, Njemačke, Grčke, Mađarske, pa čak i Velike Britanije i SAD-a. Što se susjednih zemalja tiče, Slovenija se pozicionirala na visoko 9. mjesto.

Posljednja dva mjesta zauzele su Turska i Izrael koje su ocjenjene najnižim ocjenama, a pri dnu tablice nalaze se i neke od najbogatijih zemalja na svijetu – Kanada (26.), Francuska (28.) i Italija (32.).

Rang lista zemalja:

1. Danska

2. Finska

3. Norveška

4. Švicarska

5. Austrija

6. Nizozemska

7. Irska

8. Estonija

9. Slovenija

10. Latvija

11. Češka

12. Hrvatska

13. Australija

14. Njemačka

15. Grčka

16. Mađarska

17. Ujedinjeno Kraljevstvo

18. SAD

19. Portugal

20. Island

21. Rumunjska

22. Španjolska

23. Švedska

24. Malta

25. Litva

26. Kanada

27. Poljska

28. Francuska

29. Belgija

30. Luksemburg

31. Slovačka

32. Italija

33. Bugarska

34. Turska

35. Izrael

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: jutarnji.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close