Zdravlje

Najbolje vježbe protiv bolova u leđima

Uredski posao, loš položaj tijela u automobilu, stres, krivi potez rukom – sve nabrojano može izazvati bol u leđima, a danas je sve više ljudi koji se žale na bolove u kralježnici. Na sreću, možete si pomoći sami i to već danas!


Ako nosite teške predmete, činite to tako da što manje naprežete kralježnicu. Pri podizanju teških stvari uvijek savijte koljena, kako leđa ne bi patila, te predmete uvijek držite uz tijelo.

Ako radite uredski posao, vjerojatno ste i sami osjetljivijih leđa. Sjedite uspravno. Kada sjedite neka su vam koljena i kukovi u istoj ravnini, a leđa, odnosno linija kukovi – ramena – vrat, poravnati. Nemojte sjediti zgrbljeni nad kompjuterom – vrh ekrana treba odgovarati visini vaših očiju. Kad god se sjetite provjerite svoje držanje i po potrebi se ispravite.

Postoje i određena pravila za ugodniju vožnju u automobila – Pravilna udaljenost od volana i papučica te povoljan nagib naslona će spriječiti bolove u leđima. Pravilan položaj bi značio da kralježnica treba biti cijelom dužinom prislonjena uz naslon sjedala.

Ako vas zanima koje su najbolje i lako izvedive vježbe za leđa, pogledajte video u nastavku:


Tekst: ordinacija.hr

 


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close