VijestiTech

Najbolje GPS aplikacije za vaš mobitel

Mnoštvo potrošača koji svakodnevno koriste navigacijska rješenja u pravilu se oslanja na pristup internetu. No, na putu u druge zemlje onda valja računati s roaming troškovima, a tu je i bolna činjenica da postoje područja bez signala u praktički svakoj zemlji. Tada navigacija može postati pravom noćnom morom, što zna svatko tko se našao u situaciji.


Da to ne bi bio slučaj, offline pristup svježim kartografskim podacima uz satelitsku navigaciju može spasiti stvar. U nastavku slijedi nekoliko aplikacija koje mogu služiti upravo u tu svrhu.

Google Maps

Prvo mjesto, ako ni radi čega drugog onda radi činjenice da je to uradak predinstaliran na valjda svakom Android uređaju, drži app Google Maps. Ovo kartografsko rješenje ne samo da služi za istraživanje ili razonodu, već je pouzdan partner na svakom putovanju. Ipak, za istinski rad bez pristupa internetu korisnik se mora pripremiti. Unutar aplikacije valja otvoriti tzv. hamburger izbornik u gornjem lijevom kutu (tri paralelne crtice), odabrati postavke (Settings) te Your Offline Areas.

Na tom mjestu korisnik može vidjeti već spremljene lokacije, a neke od njih Google na uređajima ostavlja automatski. Za preuzimanje karte novog područja valja odabrati Custom Area te označiti područje na karti koje se želi imati dostupno u offline režimu rada. Prenosi tportal.hr

Više na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close