Najbolje GPS aplikacije za vaš mobitel

Iva Biondić

Mnoštvo potrošača koji svakodnevno koriste navigacijska rješenja u pravilu se oslanja na pristup internetu. No, na putu u druge zemlje onda valja računati s roaming troškovima, a tu je i bolna činjenica da postoje područja bez signala u praktički svakoj zemlji. Tada navigacija može postati pravom noćnom morom, što zna svatko tko se našao u situaciji.


Da to ne bi bio slučaj, offline pristup svježim kartografskim podacima uz satelitsku navigaciju može spasiti stvar. U nastavku slijedi nekoliko aplikacija koje mogu služiti upravo u tu svrhu.

Google Maps

Prvo mjesto, ako ni radi čega drugog onda radi činjenice da je to uradak predinstaliran na valjda svakom Android uređaju, drži app Google Maps. Ovo kartografsko rješenje ne samo da služi za istraživanje ili razonodu, već je pouzdan partner na svakom putovanju. Ipak, za istinski rad bez pristupa internetu korisnik se mora pripremiti. Unutar aplikacije valja otvoriti tzv. hamburger izbornik u gornjem lijevom kutu (tri paralelne crtice), odabrati postavke (Settings) te Your Offline Areas.

Na tom mjestu korisnik može vidjeti već spremljene lokacije, a neke od njih Google na uređajima ostavlja automatski. Za preuzimanje karte novog područja valja odabrati Custom Area te označiti područje na karti koje se želi imati dostupno u offline režimu rada. Prenosi tportal.hr

Više na tportal.hr

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: Pexels

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u