Turizam

Najbolje biciklističke rute u Hrvatskoj

Neovisno o tome jeste li rekreativac ili profesionalac, diljem Hrvatske naći ćete savršene staze baš po svačijem ukusu…


Posljednjih nekoliko godina biciklizam doživljava svoj procvat i sve više turista sa sobom na odmor nosi bicikl. Zbog svog položaja, klime i geografskih karakteristika, Hrvatska se nametnula kao idealna destinacija za cikloturizam.

Neovisno o tome jeste li rekreativac ili profesionalac, diljem Hrvatske naći ćete savršene staze baš po svačijem ukusu. Od makadamskih, koje su savršene za brdski biciklizam, pa do asfaltiranih, koje su više za obiteljske izlete, kamo god da se okrenete ceste vas zovu da ih ‘zajašete’ svojim biciklom.

Biciklističke staze

Zadnjih nekoliko godina biciklizam se ističe kao strateški dio turizma na kojem posebno treba raditi. Poseban pomak na tom području vidi se u obilježavanju biciklističkih staza. Iako mnogi vole off road staze, ipak ima dosta biciklista koji će svoju strast zadovoljiti na označenim stazama. Nekoliko je osnovnih biciklističkih pravaca u Hrvatskoj, a ovo su samo neki od njih.

Aurea Pannonia odnosno putevima Panonske doline. Prolazeći ovom stazom zapravo bježite iz užurbane svakodnevice i ulazite u ruralne krajeve Slavonije. Prekrasna priroda, koja vas prati na seoskim stazama okruženim cvjetnim livadama, ostavit će vas bez daha. Ova trasa kreće se kroz nepregledna polja žita i kukuruza da bi se u jednom trenutku počela uspinjati u brda i obilaziti vinograde na kojima možete pronaći skrivene dvorce i crkvice.

Više na punkufer.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close