Scena

Najbolje amaterske predstave

Nakon dva puna tjedna tijekom kojih se na 39. SKAZ-u na pozornicu Kazališta KNAP popelo 40 kazališnih grupa i dramskih studija, što su na najljepši način svjedočili o svestranosti i živahnosti amaterske kazališne scene koja radi punom parom te uvijek iznova iznenađuje dobrim predstavama, spustila se i posljednja zavjesa.


Stručni žiri, u sastavu kazališnog redatelja Georgija Para, dramaturginje Željke Turčinović te dramaturga i kazališnog kritičara Hrvoja Ivankovića, imao je pune ruke posla te jednoglasno iz goleme konkurencije izabrao pet najboljih: Aristofanove Ptice u izvedbi Učilišta ZKM-a, Parrhesia koju izvodi Dramski studio centra mladih Ribnjak grupa Daskari, zatim Možda, također pod kapom Dramskog studija mladih Ribnjak, samo grupa Drugačiji, kao i predstava Teatra Tirena Pojedi mahune. Posljednja na sretnom popisu stiže iz dramske skupine Erkave i Udruge studenata povijesti hrvatskih studija, a riječ je o komadu Sluškinje Jeana Geneta.

19. FZKA održat će se 11. i 12. travnja u Centru KNAP, a festival dodjeljuje vrijedne nagrade za najbolju predstavu u cjelini, najbolju glumicu, najboljeg glumca i za najbolji originalni tekst ili predložak za igru. Festival će pratiti i selektorica 55. festivala hrvatskih kazališnih amatera dr. sc. Dubravka Crnojević Carić. 55. FHKA održat će se u Pazinu, od 8. do 10. svibnja i Vodicama, od 15. do 17. svibnja 2015.

Raspored predstava pogledajte ovdje.


 

Tekst: tportal

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close