Turizam

Najbolja europska destinacija 2016. godine je – Zadar!

Naš Zadar izabarn je za najbolju europsku destinaciju u 2016 godini. Konkurirale su mu razvikane europske metropole poput Pariza, Rima, Berlina, Londona, Beča, Atene i Praga.


“Dobrodošli u Zadar, europsku destinaciju 2016!”, prva je objava na renomiranom belgijskom portalu “European Best Destinations” koji je proveo biranje najbolje europske destinacije u 2016. godini.

Grad tradicije i modernosti s najljepšim zalaskom sunca, Morskim orguljama i drukčiji od svih – to je Zadar koji je među 20 nominiranih pomeo velike gradove i turističke metropole London, Pariz, Rim, Milano, Prag i favoriziranu Atenu, a odlučio je tako europski i svjetski glasački auditorij na izboru za najbolju destinaciju godine”, navodi se u priopćenju Turističke zajednice grada Zadra.

Uz kolažni prikaz svih promotivnih materijala koji su pratili kampanju Zadra, na naslovnici portala može se pogledati i promidžbeni film o najboljoj europskoj destinaciji u 2016.

Atena druga, Plovdiv treći

Zadar je bio jedini nominirani hrvatski grad. U društvu poznatih i razvikanih europskih destinacija poput Pariza, Rima, Berlina, Londona, Beča, Atene i Praga izdigao se kao najbolji u 2016. Osim navedenih metropola, za titulu najdestinacije još su konkurirali: Milano, Amsterdam, Barcelona, Bruxelles, Plovdiv, Nikozija, Azori, Nantes, Edinburgh, Kotor i Novi Sad.

Oko 16 sati objavljeni su rezultati glasovanja po u izboru čitatelja portala European Best Destinations. Iza Zadra na drugom mjestu nalazi se Atena, a na trećem Plovdiv u Bugarskoj.

U konkurenciji i za najromantičniju destinaciju

Na portalu European Best Destinations Zadar je nominiran i za izbor najromantičnijeg europskog grada. Za ovu titulu natjče se zajedno sa  Zagrebom, Dubrovnikom, Rovinjem, Ninom i Opatijom.


 

Tekst: net.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close