Lifestyle

Najbizarniji kolegiji na fakultetima

Internetom se u posljednjih par dana proširila vijest o fakultetu u Americi  (a gdje drugdje) koji je uveo predmet ‘Tacos’. Na kraju se ispostavilo da se ipak ne radi o kolegiju na kojem se tri mjeseca jedu tacosi, već o kolegiju koji će se baviti kulturom zdrave hrane. Slika studenata koji jedu tortille za ocjenu toliko nas je oduševila da smo pročešljali internet i potražili najbizarnije predmete na fakultetima!


1. Trošenje vremena na internetu

Napokon neki kolegij koji ćemo stvarno moći iskoristiti u životu!

Kolegij pod imenom ‘Trošenje vremena na internetu’ može se slušati na Sveučilištu u Pennsylvaniji u okviru katedre engleskog jezika.

– Danas zbog interneta čitamo i pišemo više nego ikada, a to nije nigdje opisano u literaturi, objasnio je profesor Kenneth Goldsmith.

2. Sociologija Miley Cyrus

Miley Cyrus je dječja zvijezda koja je postala pop diva koja je postala ne znamo više što. Njen slučaj je slučaj osobe koja je odrastala pred očima javnosti. Od najdraže američke kćeri do anoreksičarke koja se oblači u selotejp, percepcija mlade Miley se drastično mijenjala. Upravo je zato njen slučaj savršen za promatranje medija, društva i feminizma.

Kolegij o Miley Cyrus može se slušati na Sveučilištu Južna Kalifornija.

3. Umjetnost šetnje

U sklopu ovog kolegija, studenti doslovno šetaju. Svaki dan. Po nekoliko kilometara. U pauzama se raspravlja o tekstovima u šetnji filozofa Kanta i Heideggera. Kolegij se predaje na sveučilištu Center u Kentuckyju, ali su ga preuzeli i neki fakulteti u Njemačkoj i Francuskoj.

4. Gle! Kokoš!

Da. Tako se zove kolegij koje se predaje na Sveučilištu Belmont. Puni naziv kolegija je ‘Gle! Kokoš! -Prihvaćanje distrakcija kao načina spoznaje.

Na ovom kolegiju studenti črčkaju po bilježnici i slušaju glazbu, a onda raspravljaju o tome što im je palo na pamet i načinima na koje su im distrakcije pomogle u rješavanju problema.

5. Sapunice: Obiteljske i društvene uloge

Na Sveučilištu u Wisconsinu, u sklopu feminističkih studija, studenti gledaju sapunice i analiziraju kako se prezentiraju žene i koje su njihove uloge u obitelji i društvu.

Navodno je najteži kolokvij iz Esmeralde.

6. Podvodne pletenje košara

Pletenje košara pod vodom je čest idiom u engleskom jeziku koji bi trebao opisati besmislenu, beskorisnu aktivnost. E, pa, nekoliko fakulteta u SAD-u ima kolegij koji se bavi baš tim.

Naravno, ne radi se stvarno o ronjenju i pletenju košara, već o pletenju košara tehnikom koja uključuje namakanje u vodi. E sad, zašto se pletenje košara uopće predaje na faksu, to je već druga priča.

7. Preživljavanje zombi apokalipse

Čovjek uvijek treba biti spreman. Nikad se ne zna što se može dogoditi. Ako želite biti spremni za napad zombija, upišite Michigan State University.

Na ovom kolegiju možete naučiti zašto neki prežive, a neki ne i kako se sve treba pripremiti za napad neumrlih


Tekst: srednja.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close