Sport

Najavljene nadolazeće akcije vaterpolo reprezentacije

Na konferenciji za novinare Hrvatske vaterpolske reprezentacije predstavljena su očekivanja od nadolazećeg Volvo kupa i 4. Kola Svjetske lige u Ateni.


Na turniru koji se održava od 10. do 12. veljače u Budimpešti, uz Hrvatsku sudjeluju i reprezentacije Crne Gore, Slovačke i Mađarske.

Očekuju nas dvije velike akcije, prvu reprezentacija ima već u nadolazećem vikendu, a sljedeća je u utorak u Grčkoj. Volvo kup koji igramo po drugi puta u zadnje četiri godine prvi je na rasporedu. Svi igrači koji su pozvani dobiti će priliku da zaigraju. Sam konačni rezultat tog turnira nam je najmanje bitan, bitnije je da dobijemo jasniju sliku stanja igrača.Ono što je posebno bitno jest da se ti mlađi igrači upravo kroz ove utakmice sve više nameću, te da postaju važan dio reprezentacije. Ujedno, izuzetno me interesira kako će izgledatiti reprezentacija Crne Gore, kao i Mađarske, koja je promijenila izbornika”, rekao je izbornik Ivica Tucak.

Izbornik je ponovio i popis igrača koji su odabrani za sljedeće akcije: Marko Bijač, Ivan Marcelić, Duje Jelovina, Luka Lončar, Ivan Krapić, Luka Lozina, Marko Macan, Andro Bušlje, Marino Čagalj, Ivan Buljubašić, Mislav Vrlić, Sandro Sukno, Luka Bukić, Loren Fatović, Ante Vukičević, Anđelo Šetka, Maro Joković, Kristijan Milaković, Ivan Domagoj Zović.

Od tih 19 igrača odreditću 13 koji će putovati u Atenu na utakmicu Svjetske lige protiv Grčke gdje nas očekuje izuzetno važna utakmica. Imamo aktivan rezultat iz 1. kola kada smo u Rijeci pobijedili s 5 golova razlike, međutim itekako dobro znamo kako grčka reprezentacija spada u sam vrh vaterpola. Reprezentacija im je izuzetno jaka i odlično igraju na domaćem terenu. Ne smijemo u niti jednom trenutku razmišljati o prednosti iz prve utakmice, dapače, mislim da utakmicu moramo pokušati odigrati čak i bolje nego u Rijeci”,  pojasnio je Tucak.

Utakmice Volvo kupa odigravat će se po sljedećem rasporedu:

Petak, 10.2., 19:00 sati Hrvatska – Crna Gora, Mađarska – Slovačka
Subota, 11.2., 19:00 sati Hrvatska –Slovačka, Mađarska – Crna Gora
Nedjelja, 12.2., 11:30 sati Crna Gora – Slovačka, Mađarska–Hrvatska

“To je jedna izvrsna prilika za nas mlađe igrače, da se nametnemo, da pokažemo što znamo i što možemo, i da tijekom ovog četverogodišnjeg ciklusa i dalje konkuriramo i pomognemo hrvatskom vaterpolu da dolazi do vrhunskih rezultata“,  rekao je Ivan Marcelić, vratar hrvatske vaterpolske reprezentacije.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close