VijestiScenaTurizam

NAJAVLJEN BOGATI PROGRAM Što nas sve očekuje na Kulturnom ljetu u Korenici?

Udruga za kulturu “Mala scena plitvička” pod pokroviteljstvom Općine Plitvička Jezera i Turističke zajednice Općine Plitvička Jezera organizira osmo po redu Kulturno ljeto u Korenici.


Manifestacija će trajati od 4. do 26. lipnja 2019. godine, a posjetitelje i ove godine očekuje vrhunska zabava uz bogati program koji nudi za svakoga ponešto. Organizatori najavljuju tri predstave, dva koncerta, fotoradionicu i večer čitanja poezije koje će se održati prema sljedećem rasporedu:

4.6. – Lutarski mjuzikl za najmlađe

Kulturno ljeto u Korenici započinje u utorak 4. lipnja, kada najmlađi mogu uživati u lutkarskom mjuziklu „Put oko svijeta“ u izvedbi Produkcije Z. Mjuzikl će biti izveden na dvije lokacije, u 9 sati u OŠ dr. Franje Tuđmana u Korenici i u 11 sati u Pastoralnom centru na Mukinjama.

7.6. – Koncert polaznika glazbenog tečaja

U petak, 7. lipnja u 19 sati u kongresnoj dvorani hotela Jezero na Plitvičkim jezerima poslušajte koncert polaznika glazbenog tečaja, koji djeluje kao dio Udruge za kulturu „Mala scena plitvička“.

9.6. – Duodrama o mladenačkim danima Marije Jurić Zagorke

U nedjelju 9. lipnja, u dvorani Srednje škole Plitvička Jezera u Korenici s početkom u 20 sati ne propustite predstavu „Kakva majka, takva kći“ kazališta Smješko. Predstava je nastala uz korištenje arhivske građe, romana “Kamen na cesti” te Zagorkinih biografskih zapisa, a prati turbulentan suživot Marije i njezine majke Josipe od Zagorkinog rođenja 2. ožujka 1873. u kuriji Negrovec do njihovog posljednjeg susreta na sprovodu Marijine mlađe sestre Dragice, u Krapini 16. studenog 1897. godine. U predstavi igraju Mia Krajcar i Mirta Zečević.

Foto: Kakva majka, takva kći / Facebook

10.6. – Večer čitanja poezije

U ponedjeljak, 10. lipnja u Narodnoj knjižnici Općine Plitvička Jezera od 19 sati održat će se večer čitanja poezije, a program će obogatiti slunjski kantautor Vjeko Moćan.

15.-19.6.  – Potraga za najzanimljivijim i najneobičnijim motivima

Od 15. do 19. lipnja bit će otvorena foto radionica „Svijet u bojama“ koju vodi Sanja Grgić Ćurić iz „Foto Hrvatska“. Fotoradionica je namijenjena starijima od 12 godina, a potraga za najzanimljivijim i najneobičnijim motivima će trajati 5 dana. Prijaviti se možete na broj mobitela 091/5742343.

22.6. – Koncert Nene Belana i Fiumensa

U subotu, 22. lipnja na Trgu Svetog Jurja u Korenici za dobru atmosferu će se pobrinuti Neno Belan i Fiumens. Suradnja splitskog kantautora i pjevača pop-rock i zabavne glazbe mediteranskog izražaja s riječkim bendom Fiumens jedna je od najuspješnijih glazbenih suradnji u Hrvatskoj.

26.6. – Komedija o ženskom prijateljstvu

U srijedu, 26. lipnja na zatvaranju Kulturnog ljeta očekuje vas „Zov divljine“, predstava Kazališta Gorica u izvedbi Hane Hegedušić, Ines Bojanić, Jasne Palić-Picukarić i Nine Kaić-Madić. Priča je to o ženskom prijateljstvu i posveta ženama svih generacija koja poziva na okršaj sa svim tradicionalnim i ukalupljenim poimanjima ženstvenosti. Predstava će se održati u dvorani srednje škole u Korenici s početkom u 20 sati.

Organizatori  pozivaju sve građane Ličko-senjske županije na zanimljive koncerte i predstave u Korenici! Na sva događanja ulaz je besplatan.

Više o turističkoj ponudi Općine Plitvička Jezera saznajte na web stranici Discover Plitvice i društvenim mrežama Facebooku, Instagramu i Twitteru.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close