VijestiKulturaTurizam

Najavljen ADVENT U OTOČCU: Stiže Mia Dimšić, izlagačka mjesta popunjena, ove godine sve na Trgu!

Stiže Djed božićnjak s vilenjacima, glazbena zvijezda Mia Dimšić i uspješne poduzetnice iz cijele regije!


Danas je u prostorijama Turističke zajednice grada Otočca održana konferencija za medije kojom je najavljen ovogodišnji „Advent u Otočcu“ – najveći i najspektakularniji do sad!

Dvanaesti po redu „Advent u Otočcu“ počinje već 6. prosinca na Dan svetog Nikole kada će biti održana moderna predstava „Online sveti Nikola“ uz prigodnu dodjelu darova najmlađima.

Isti dan rezerviran je za veliku međunarodnu konferenciju „Žene i točka“ koja se ove godine u Otočcu održava po treći put u organizaciji Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Otočac. Vrsne poduzetnice iz Hrvatske, Slovenije, BiH te brojne poduzetnice s ličkog područja na jednom će mjestu udružiti svoja znanja i vještine sve u cilju unapređenja ženskog poslovanja i poticanja žena na korak u poduzetništvo. Tri bloka konferencije stavit će fokus na predstavljanje inspirativnih ženskih priča i projekata, zdravlje kao ključ uspješnosti poduzetnica te važnost financiranja, edukacije i umrežavanja na putu do uspjeha.

Kruna cjelodnevne manifestacije biti će networking evening uz predstavljanje knjige „Od zaposlenice do poduzetnice“, a sva događanja su besplatna i otvorena za javnost..

U četvrtak 13. prosinca održat će se dječja radionica “Adventske ručice” kao uvod u veliki vikendski adventski sajam pod nazivom „Božićna čarolija u Gackoj“. Sajam se održava 15. i 16. prosinca u velikom šatoru na glavnom gradskom trgu, koji će ove godine svim posjetiteljima dočarati pravu božićnu atmosferu. Sajam se službeno otvara u subotu 15. prosinca u 11 sati uz nastup Klape Senjkinje, a sva izlagačka mjesta već su odavno popunjena.  Pečeni kesteni, kuhano vino i božićni ugođaj koji bi ove godine mogao upotpuniti i najavljeni snijeg.

U subotu nas očekuje bogata sajamska ponuda tradicionalnih proizvoda i rukotvorina uz cjelodnevnu glazbenu pratnju Tamburaškog sastava Patrioti. Nastupiti će i KUD Lipa Sinac te mješovita pjevačka skupina FD Otočac sa adventskim pjesama. Sajam se nastavlja nedjelju uz nastup KUD-a Dangubice Kuterevo u 12h te popodnevni nastu Dječjeg vrtića Ciciban i doček Djeda božićnjaka i njegovih vilenjaka koji djeci donose slatke poklone. Biti će to pravi užitak za najmlađe ali i odrasle, koji će se s veselim Djedom moći i fotografirati za uspomenu.

Zatvaranje sajma obilježiti će veliki nastup mlade glazbene zvijezde Mie Dimšić prigodno nazvan „Život nije siv“ koji počinje u 17 sati i besplatan je za sve posjetitelje.

Od 14. do 29. prosinca traje malonogomentni turnir Mario Cvitković – Maka, dok će se 20. prosinca održati Božični turnir u haklu. U subotu 21. prosinca održat će se Božićni koncert Puhačkog orkestra DVD-a Otočac, a 29.12. Božićni turnir u kuglanju.

Sve završava zadnjim danom u godini kada će se u Otočcu biti organiziran dječji doček Nove godine u 12 sati te veliki večernji doček o kojima će se uskoro znati više.

Sva događanja ovogodišnjeg Adventa u Otočcu su besplatna i otvorena za javnost, a sve informacije i novosti se dnevno objavljuju na službenoj Facebook stranici Advent u Otočcu i Facebook eventu Adventu u Otočcu 2018. 

 

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close