Sport

Najavljen 21. HOMO SI TEĆ, festival sporta i rekreacije

Organizatori festivala sporta i rekreacije “Homo si teć” na jučerašnjoj su konferenciji za medije predstavili ovogodišnji program 21. jubilarnog izdanja festivala koji, od 08. do 23. travnja, nudi čak 9 utrka pod sloganom “Zajedno smo Rijeka”.


Program se i ove godine proteže kroz tri travanjska vikenda i nudi mnoštvo izazova i zabave sportašima i rekreativcima, ali i svim ostalim posjetiteljima koji svake godine u velikom broju dolaze na festival”, naglasila je Vera Begić Blečić, pročelnica Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, najavljujući prvu utrku “539 skok” već za ovu subotu 8. travnja u 10 sati, kad će trkači iskušati svoju brzinu i spretnost na Trsatskim stubama.

Subota 15. travnja rezervirana je za “Molo longo trk” i utrku najpoznatijom riječkom šetnicom.

U tjednu uoči velike završnice festivala, sportski klubovi i udruge predstavit će svoje programe na Korzu te pomoći u humanitarnoj prodaji “Homo si teć” majica, a u subotu 22. travnja škole sportova za djecu i programi za rekreativce naći će se na Gatu Karoline Riječke od 10 do 14h.

Nedjelja 23. travnja donosi bogat program u samom središtu Rijeke i 7 utrka na kojima se očekuje preko 10 000 trkača – 2. Riječki maraton, ujedno i Pojedinačno prvenstvo Hrvatske, 16. Riječki polumaraton, utrka štafeta 3×7, nova utrka Desetka, utrka građana “Homo si teć”, dm Babybonus cup i Hendi cup. Prijave za natjecateljske utrke otvorene su na stranici www.rijeka.run .

“I ove godine se uz trčanje tijekom festivala širi pozitivna energija i pomaže onima kojima je to najpotrebnije”, istaknuo je Bojan Sušanj, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza, pozvavši građane da se uključe u humanitarnu akciju i nabave svoju “Homo si teć” majicu. Kupnjom svake majice donira se 5kn programu “Moje mjesto pod suncem” kojim udruge “Centar za kulturu dijaloga” i “Šarolija” pomažu djeci iz egzistencijalno ugroženih obitelji. Građani će pored toga imati priliku pomoći programu i dobrotvornim prilogom u donatorsku kutiju, za što će dobiti prigodnu narukvicu kao sudionici Festivala.

Više o festivalu pratite OVDJE

 


 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close