Lifestyle

Najava: Zelena čistka na Mukinjama

Zelena čistka dio je globalnog pokreta Let’s do it! koji okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva. Cilj je u jednom danu ukloniti što veće količine ilegalno odloženog otpada.


Ideja je 2008. godine krenula iz estonske građanske inicijative Teeme Ära! – Let’s do it! (Učinimo to!), koja je organizirala akciju u kojoj je sudjelovalo 50.000 volontera, koji su u cijeloj zemlji, u jednom danu očistili 10.000 tona otpada sa budžetom od 500.000 eura. U normalnim okolnostima državi bi za to bile potrebne 3 godine i više od 22 milijuna eura!

U projekt World cleanup day u koji se uključila i općina Plitvička Jezera, 25. travnja, očistiti će se divlja odlagališta otpada diljem Hrvatske pa tako i naše lijepo naselje Mukinje. Pozivamo sve one kojima je dosta onog smeća razasutog posvud na Mukinjama da 25. travnja s početkom u 11 sati, budu dio globalnog pokreta za čišće i zelenije sutra.

 


 

Tekst: Zelena čistka/Zelena čistka na Mukinjama

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close