Film i TVVijesti

NAJAVA Velika avantura u Međuzemlji započinje neočekivanim putovanjem!

Bilbu Bagginsu (Martin Freeman) bliži se 111. rođendan te on odluči zabilježiti avanturu koju je doživio prije 60 godina kako bi njegov nećak Frodo (Elijah Wood) jednog dana bio upoznat s pustolovinom


Priča započinje s patuljkom Throrom (Jeffrey Thomas) i njegovim kraljevanjem u Ereboru kada su svi živjeli u obilju i sreći prije nego što je došao zmaj Smaug, koji je uništio grad Dale i protjerao patuljke s njihove planine kako bi mogao uzeti zlato. Throrov unuk Thorin (Richard Armitage) primijetio je kralja Thranduila (Lee Pace) i njegove vilenjake na obližnjem brdu, koji nisu želji biti uvučeni u bitku. Kasnije u Shireu, 50-godišnji Bilbo na nagovor čarobnjaka Gandalfa (Ian McKellen) ugosti Thorina i njegovu družinu patuljaka, koji nagovore Bilba da pođe s njima jer im treba netko tko može “provaliti” kod zmaja i vratiti zlato.

„Hobit: Neočekivano putovanje“ Petera Jacksona, prvi dio fantastične trilogije J.R.R. Tolkeina odvest će nas u Međuzemlju, u pustolovinu koja je prethodila događajima iz „Gospodara prstenova“ te nas upoznati s hobitom Bilbom Bagginsom (Martin Freeman) i velikom pustolovinom. I dok je „Smaugova pustoš“ u kinima prikazana 2013., a „Bitka pet vojski“ 2014, „Neočekivano putovanje“ gledamo na RTL-u.

‘Spektakularan i tehnički savršen, baš poput trilogije „Gospodar prstenova“, film nije samo obaveza gledanja obožavatelja Tolkeinovog rada. Radi se o jednom od najvećih svjetskih blockbustera posljednjih godina, koji je bio nominiran za tri Oscara – najbolji vizualni efekti, najbolji produkcijski dizajn i najbolja šminka. Istovremeno šarmantan, bajkovit i prepun akcije, „Neočekivano putovanje“ bio je klasik već u nastajanju. Ian McKellen ponavlja ulogu Gandalfa iz „Gospodara prstenova“, dok je glavna uloga pripala sjajnom i sve popularnijem Martinu Freemanu („Sherlock Holmes“, „Fargo“, „Hot Fuzz“.)

Film ‘Hobit: Neočekivano putovanje’ ne propustite u 20 sati na RTL-u!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: rtl

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close