VijestiLifestyleScena

NAJAVA U petak “dan crne kraljice” na Mukinjama

Ovog petka, 19.09. na Mukinjama će se održati dan crne kraljice. Po legendi i imenu kraljice koja je spasila sve Plitvičane od suše, i stvorila im jezera.

Priča oko Crne kraljice u Hrvatskoj ima mnogo, ali Plitvičani kažu da je samo jedna prava. Ona njihova dobra kraljica koja je “crna” samo imenom, u punom sjaju i blještavilu Ličkog i Gackog područja do Velebita. Jednom u povijesti kraljica je spojila danas tako teško spojiva područja. Otvorila je prirodu kojoj se divi svijet, i prirodu koja je i dan danas na ponos svakom Hrvatu i Ličanu.

Iz tih mnogo razlog kojima je lička pozitivna crna kraljica zadužila plitvički kraj, nekoliko građana s Mukinja među kojima je jedan od glavnih inicijatora Nikica Krizmanić, sjetili su se da bi joj trebalo zahvaliti i obilježiti njen dan.  U financiranje prve godine uključila se Općina Plitvička Jezera i načelnik Boris Luketić, i stvorili su se preduvjeti za prvi dan crne kraljice na Mukinjama.

Po programu koji se još uvijek puni, zasad možemo najaviti nekoliko stavki, dok će neke još ostati iznenađenje. Na Mukinjama će nastupiti Teen Flow (Zagreb) i Microphone Hooligans (Slunj), Dreyfuss će predstaviti svoj novi spot “Za Plitvice Rap” u kojem se također pojavljuju kadrovi slapova crne kraljica iz Nacionalnog parka Plitvička jezera, a još događaja u sklopu crne kraljice tek ćemo najaviti.

Događaj putem Facebooka sa svim dnevnim ažuriranjima možete pratiti na Facebook eventu: dan crne kraljice / Mukinje / petak . Za sve dodatne informacije o događaju, kao i za prijedloge suradnje ukoliko imate ideju kako bi i vi mogli sudjelovati na obilježavanju dana crne kraljice,  možete nam se obratiti na mail: [email protected]

Tekst: UL

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close