VijestiLifestyleScena

NAJAVA BalCannes: revija reklamnih agencija na Weekend Media Festivalu

Na reviju reklamnih agencija BalCannes, koja se održava u sklopu Weekend Media Festivala, u trećoj godini održavanja prijavilo se čak 148 projekata, što je gotovo dvaput više nego prošle godine.

Projekte je prijavilo 59 agencija i 111 oglašivača iz šest zemalja regije (Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije, Makedonije i Crne Gore). Najviše ih je stiglo iz Hrvatske, zatim Srbije i BIH, a najviše su prijavljivale agencije McCann, Publicis, BBDO i Grey mreža u regiji, a nakon njih slijede agencije Degordian, Bruketa&Žinić OM, Via Media i drugi.

„Smatramo da se ove, treće godine, BalCannes etablirao kao mjesto na kojem su sve najbolje agencije“, kazala je izvršna direktorica HURA-e Dunja Ivana Ballon.

 

Uz reviju 25 najboljih agencijskih projekata regije prema izboru novinara koji prate struku, BalCannes segment u programskoj strukturi Weekend Media Festivala ove je godine proširen većim brojem panela i prezentacija te posebnom BalCannes dvoranom. Uvodi se i redovni koncept „Voice of the Creatives“, na kojem najbolji kreativni direktori iz regije problematiziraju struku.

Na panelima će brojni regionalni stručnjaci iz agencija sudionika BalCannesa sukobiti mišljenja i oko vječne teme agencijskih natječaja (pitcheva). Mrze li samo agencije pitcheve ili razloga za mržnju imaju i oglašivači, pitanje je na koje će pokušati odgovoriti panel „The Perfect Pitch to Pitch Perfect“. 

Na panelu „Mad Men vs. Math Men“ doznat ćemo kako tehnologija transformira kreativnost, dok je panel „Made in Communism“, koji moderira Goran Milić, posvećen regionalnim brendovima koji nisu ostali u povijesti i nisu propali u tranziciji, nego su svoju komunikaciju vrlo uspješno prilagodili novom dobu. Zemlja partner ovogodišnjeg Weekend Media Festivala predstavit će se u BalCannes dvorani prezentacijom „Slovenia is on air“.

Na 7. Weekend Media Festivalu, koji se održava od 18. do 21. rujna u Rovinju, očekuje se oko 4000 sudionika iz svih zemalja regije, ali i drugih europskih zemalja.

Tekst: banka.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close