Tech

NailO – trackpad na vašem noktu

Mora se priznati da smo uz rutinu današnjeg života često toliko zauzeti obavljanjem svakodnevnih obaveza da ne stignemo provjeriti email ili pročitati koju vijest na omiljenom portalu. Rješenje u obliku trackpada koji se pričvršćuje na vaš nokat i na taj način olakšava upravljanje udaljenim uređajem dolazi s MIT-a, a na prvi pogled čini se da se radi o uređaju koji bi vrlo brzo mogao postati vrlo popularan među korisnicima.


Ovaj ‘gadget’ korisnicima nudi lakšu interakciju s računalom pa tako prilikom kuhanja klizanjem prsta preko nokta, odnosno NailO-a možete prelistavati recepte na laptopu u blizini. Sam uređaj izrađen je od više slojeva – prvi koji se sastoji od kapacitivnog senzora prekrivenog tankim zaštinim slojem te sloj na poleđini u koji je upakirana baterija i sustav za slanje informacija o gestama putem Bluetootha.

Uređaj prepoznaje nekoliko gesta, a kako sve točno funkcionira najbolje je objašnjeno u videu. Tim koji stoji iza ovog funkcionalnog ‘gadgeta’ NailO planira predstaviti na nadolazećoj CHI 2015 konferenciji u Seoulu, tako da ćemo ograničenu seriju na tržištu vjerojatno ugledati početkom sljedeće godine.


 

Tekst:zimo.dnevnik.hr

Foto: www.cnet.com

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close