VijestiScena

Nagrada Luka Ritz uručena je srednjoškolcu iz Sesveta

Unatoč samo jednoj prijavi i prethodnoj odluci da dodjele ove godine uopće neće biti, ona je ipak uručena jedinom prijavljenom kandidatu – Domagoju Topiću, učeniku 3.a razreda Gimnazije Sesvete.


Nagradu su mu zajednički uručili ministar Šustar i Suzana Ritz, a Povjerenstvo je odlučilo da Domagoj Topić zaslužuje nagradu zbog realizacije predstave ‘Hej, i ja sam tu’ koja progovara o problemima vršnjačkog nasilja te kao takva promiče toleranciju i školu bez nasilja.

Uz priznanja i skulpture, učeniku je dodijeljena i godišnja stipendija u iznosu od tisuću kuna mjesečno, a posebno je priznanje dobila i Gimnazija Sesvete.

Podsjećamo, Nagrada ‘Luka Ritz’ trebala je biti dodijeljena 12. lipnja, na sedmu obljetnicu smrti Luke Ritza. Ona je prvobitno ukinuta bez ikakvog obrazloženja iz ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Nakon što je reagirala javnost, ministar Šustar se ispričao i odlučio da će nagrade ipak biti.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: twitter

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close