VijestiScena

NAGRADA AMBASADOR: Lokalna elektronička scena na međunarodnoj razini

Nagrada AMBASADOR je platforma koja se brine za nove kreativce elektroničke glazbe i potiče rad najboljih festivala, klubova, glazbenika i plesnih destinacija. AMBASADOR elektroničku glazbu stavlja aktivno u centar kulturnih tokova Republike Hrvatske te je čini prepoznatljivim segmentom vrijednim pažnje i institucionalne podrške. Značajni ovogodišnji dodaci su nagrade za doprinos sceni te udruzi koja promiče i razvija scenu.


U utorak 16. listopada započelo je glasanje za ovu treću nagradu elektroničke glazbe. Ove godine AMBASADOR broji 25 kategorija i to 17 u kojima pobjednika bira publika, 8 koje bira struka, a DJ-a bira jednako i publika i struka. Sve zajedno ima 110 nominiranih projekata koje je predložila struka u suradnji s HGU DJ sekcijom. Publika svoj glas može dati na službenoj online stranici www.ambasador.hr sve do 6. studenog u 23:59 sati.

Facebook stranica AMBASADORa

AMBASADOR je prva od svoje vrste unutar domaćeg glazbenog miljea. Dodjeljuje se akterima hrvatske elektroničke scene za ostvarenja unutar granica Hrvatske i na inozemnom tržištu unutar proteklih godinu dana. Spaja preko 300 lokalnih glazenih profesionalaca pod istim nadređenim ciljem koji su se ove godine još aktivnije uključili u stvaranje prednominacijskih lista.

Povezujući profesionalce, potičući suradnje i otvoreni dijalog sudionika i plesača, AMBASADOR je ove godine ispunio i svoj cilj predstavljanja lokalne scene kao cjeline i na međunarodnom nivou. Naime, ove jeseni Paris Electronic Week ugostio je 18 istaknutih predstavnika domaće scene u plodnoj kulturno-umjetničkoj razmjeni, otvarajući nova tržišta prezentacijom specifične estetike domaće elektronike globalnom uhu.

Facebook stranica AMBASADORAa

Po završetku glasanja, u ponoć 6. studenoga, proglasit će se pobjednici. Svečano uručenje nagrada bit će u četvrtak 22. studenoga u KUC Travno Zagreb, nakon kojega će 23. studenoga uslijediti zasluženi after party.

AMBASADOR zahvaljuje svima na podršci ovog ambicioznog svježeg lokalnog projekta, a među brojnim brendovima, zahvlajuju se i uredu predsjednice RH, Ministarstvu kulture, HDS ZAMP-u, HGU DJ sekciji i HUZIP-u.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook AMBASADORA

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close