Ličko-senjska županijaKontinentalni

Nacionalni park Sjeverni Velebit ponovno otvara vrata za posjetitelje

PREPORUKE ZA POSJETITELJE

NP Sjeverni Velebit i centar za posjetitelje Kuća Velebita nakon ograničenja rada zbog epidemije koronavirusa ponovno otvaraju svoja vrata za posjetitelje 11.05.2020., kada počinju s radom i svi nacionalni parkovi, kao i parkovi prirode.


Ulaz Babić Siča će biti otvoren od ponedjeljka do nedjelje, od 8 do 16 sati, dok je radno vrijeme Centra za posjetitelje Kuće Velebita od utorka do nedjelje, od 8 do 16 sati

Sukladno mjerama održavanja socijalne distance za sada posjet Parku kao i Kući Velebita moguć je isključivo za individualne posjetitelje. Grupne posjete i radionice trenutno nije moguće ostvariti.

Što se tiče Parka posjet će se odvijati uz pridržavanje svih mjera fizičke udaljenosti i higijenskih standarda, stoga NP Sjeverni Velebit moli posjetitelje da se istoga pridržavaju.

Prema preporukama za sprečavanje infekcije u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima HZJZ od 24.travnja 2020., u svrhu sprečavanja širenja infekcije u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima, u Centru za posjetitelje Kući Velebita potrebno je osigurati fizički razmak među posjetiteljima te između posjetitelja i djelatnika muzeja/galerije/izložbenog prostora. Dopušteni broj posjetitelja koji mogu istovremeno boraviti u Kući Velebita je 25.

S obzirom na rizik prijenosa bolesti COVID-19 prilikom stavljanja Kuće Velebita u funkciju posjećivanja preporuča se:

  • Fizička distanca uz izbjegavanje grupiranja na jednom mjestu.
  • Ograničenje broja posjetitelja.
  • Obavezno dezinficiranje ruku prije ulaska i nakon izlaska.
  • Nošenje zaštitne maske i rukavica.
  • Tijekom razgledavanja izbjegavati dodirivati površine.
  • Održavati respiratornu higijenu.

Detaljnije upute biti će objavljenje po dobivanju uputa od strane HZJZ-a. Zahvaljujemo na razumijevanju i apeliramo na odgovorno ponašanje! Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju. Veselimo se Vašem dolasku!”, poručili su iz Parka.


 

Komentari

Komentara


Foto: Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close