Turizam

Nacionalni park Paklenica poziva na Dan otvorenih vrata

U povodu 70. obljetnice proglašenja Paklenice nacionalnim parkom, Javna ustanova Nacionalni park Paklenica organizira “Dan otvorenih vrata” koji će se održati u  subotu 19. listopada 2019. godine.


Na Dan otvorenih vrata Nacionalni park Paklenica daruje besplatne ulaznice svim posjetiteljima Parka, a od 10 do 13 sati posjetitelji će moći besplatno razgledati i špilju Manitu peć.

U posjetiteljskom centru “Podzemni grad Paklenice” bit će organizirana lutkarska predstava za najmlađe s početkom u 10 sati, dok su zaljubljenici u svemir pozvani na predavanje astronoma Ante Radonića “Svemir i kretanje čovjeka” koje će se održati u večernjim satima na ulazu u Malu Paklenicu.

Zbog svoje iznimne ljepote i brojnih prirodnih fenomena, prostor Velike i Male Paklenice već je 1949. godine proglašen nacionalnim parkom. Ovaj relativno mali prostor krase raznolika flora i fauna, atraktivni krajolici i bogata kulturna baština. Idealno je odredište za sve one koji prednost daju aktivnom odmoru i boravku u prirodi – šetnji, planinarenju, penjanju, fotografiranju…

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: NP Paklenica/Natalija Andačić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close