Zdravlje

Način na koji pišemo otkriva našu osobnost i bolesti

Svaki rukopis je unikatan, baš kao i otisak prsta, a iz samo nekoliko rečenica na papiru moguće je pročitati osobnost i bolesti.


Tajna leži u pritisku olovke na podlogu. Ako je promjenjiv, varira od slabijeg do jačeg te je vidljiva razlika između tamnijih i svjetlijih slova. Moguće je da imate problema s visokim krvnim tlakom, pokazuje istraživanje američkog proizvođača olovaka.

Naginjete li slova malo u lijevu, a zatim u desnu stranu, to može biti znak shizofrenije. Još jedan pokazatelj ove duševne bolesti može biti i zakrivljenost slova koja se mijenja od rečenice do rečenice. To je ujedno i znak da osoba nema dobar uvid u stvarnost.

Pomoću rukopisa možemo otkriti i Alzheimerovu bolest, pogotovo ako je riječ o slovima nepravilnog i “drhtećeg” izgleda. U ovom slučaju rukopis se pogoršava s lošijim mentalnim stanjem, a pisanje s vremenom postaje sve sporije. Riječi se znatno razlikuju jedne od drugih s vidljivim trzajima na pojedinim slovima.

Slično je i s Parkinsonovom bolesti koju, osim trzaja, karakteriziraju uska i zgrčena slova, a rukopis ponekad postane tako malen da ga ni sam autor ne može pročitati.

No s druge strane, sitna slova otkrivaju perfekcioniste i introvertirane pojedince koji imaju snažan fokus i koncentraciju. Mogu se pohvaliti analitičkim mozgom, visokom inteligencijom i predanosti obavljanju raznih zadataka. Praktični su i često ih muče crne misli.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close