PolitikaIzdvojeno

Načelnica općine Gračac Nataša Turbić priznala da je uzela mito

AFERA "VJETROELEKTRANA"

Među uhićenima u aferi koja je zatresla Hrvatske šume, uhićena je i načelnica općine Gračac Nataša Turbić.


Kako doznaje Zadar news, upravo je Turbić priznala da je uzimala mito, ali da ga nije tražila. U akciji PNUSKOK-a uhićeno je 13 ljudi.

Nakon provedene opsežne akcije PNUSKOK-a u aferi “Vjetroelektrana” USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv 13 poduzetnika i državnih dužnosnika i dužnosnica, među kojima je i bivša (u petak razriješena) državna tajnica u Ministarstvu uprave HDZ-ova Josipa Rimac.

Nju i još 12 osoba sumnjiči se za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita i davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita.

Sumnja se da je Rimac posredstvom kninskog gradskog vijećnika Marinka Tokmačije utjecala na HDZ-ovu načelnicu Gračaca Turbić da raspiše prilagođeni natječaj i izabere Sladićevu (šibenski poduzetnik) i Ravlićevu (zagrebački poduzetnik) ponudu za zakup zemljišnih čestica gračačkih poljoprivrednih zemljišta i krških-pašnjaka.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close