VijestiZadarska županijaGrad ZagrebZdravlje

Na zadarskom području četiri, u Zagrebu 28 novozaraženih osoba

NAGLO POVEĆANJE BROJA OBOLJELIH

Na zadarskom području četiri su nova slučaja zaraze koronavirusom, a riječ je o tri strana državljana i jednoj osobi iz Zadarske županije, priopćio je u četvrtak Stožer civilne zaštite Zadarske županije.


Ni jedna od novozaraženih osoba, kako je priopćeno, nema veze s teniskim turnirom koji se prošli tjedan održao u Zadru, već je riječ o troje turista i hrvatskoj državljanki koja je boravila u Sloveniji.

U srijedu je u Zadru testirana i jedna osoba čiji je nalaz bio pozitivan, no ta osoba je u Zadru bila samo u prolazu, nije se zadržavala, otišla je automobilom u Zagreb gdje ima prebivalište i boravi u izolaciji. Ta osoba ne vodi se u evidenciji zaraženih Zadarske županije.

Tijekom srijede testirano je 77 uzorka, a u samoizolaciji je 147 osoba. Nadzor je završio za 3872 stanovnika.

U protekla 24 sata policijski službenici PU zadarske obavili su 26 provjera provođenja samoizolacije i nisu evidentirali nijedno kršenje propisane mjere.

Šostar: U Zagrebu 28 novozaraženih koronavirusom

U Zagrebu je 28 novih koronavirusom zaraženih osoba, izjavio je u četvrtak Hini Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Jučer smo dijagnosticirali 28 novooboljelih osoba, od toga je njih 24 dijagnosticirano u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’, a četiri u Klinici za zarazne bolesti”, dodao je je Šostar.

Rekao je da je sada u Zagrebu ukupno 79 osoba aktivno bolesnih. Dodao je i da je ukupno 591 osoba u samoizolaciji, a od toga je jučer samoizolacija određena za 80 osoba.

Šostar je istaknuo da u Psihijatrijskoj bolnici “Sveti Ivan” nema novooboljelih osoba, te je broj osoba s koronavirusom i dalje 20 – 16 bolesnika i četiri djelatnika -medicinskih sestara i tehničara. Rekao je da su u toj bolnici jutros uzeli uzorke i na drugom odjelu palijativne skrbi. Uzeto je 60 uzoraka od svih bolesnika i djelatnika i ti uzorci su dostavljeni na analizu u Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Za situaciju u Kliničkom bolničkom centru “Sestre milosrdnice” Šostar je rekao da su u toj bolnici sami testirali sve kontakte oboljele liječnice-specijalizantice te da zasad tamo nema niti jedne novooboljele osobe.

No, vidjet ćemo kako će se situacija tamo razvijati”, kaže Šostar. Rekao je da je epidemiolog iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” jučer u toj bolnici proveo dan, a sada je u stalnom kontaktu s ravnateljem KBC “Sestre milosrdnice”.

Šostar kaže da nema proboja koronavirusa niti u jednoj drugoj zagrebačkoj bolnici.

Podsjetio je da su, zbog djeteta koje pohađa jedan zagrebački dječji vrtić, a koje je bilo pozitivno na koronavirus, epidemiolozi procijenili da se u ovu subotu sva djeca i svi djelatnici u tom vrtiću testiraju.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close