Lifestyle

Na WhatsAppu se svaki dan pošalje čak 30 milijardi poruka

Više od 700 milijuna korisnika na WhatsAppu svake sekunde razmijeni čak 347.222 poruke. Aplikaciju za slanje poruka za 16 mlrd. dolara kupio je Facebook.

WhatsApp je iznimno popularna aplikacija za slanje poruka, a direktor  Jan Koum u Facebook statusu  je otkrio kako se na njihovom servisu svakog dana pošalje više od 30 milijardi poruka.

Koum dodaje u isto vrijeme i da je WhatsApp sada došao do 700 milijuna aktivnih korisnika.

U svakom slučaju, brojke zbog kojih može biti uzbuđen i sretan, kako je i napisao  te obećao da će ove godine stići i razni noviteti u funkcionalnostima.

I dok ove brojke zvuče ogromno prilično je teško pojmiti koliko je to velik broj:  30 milijardi poruka dnevno je po 4 poruke na svakog stanovnika Zemlje, a broj njihovih korisnika otprilike je jednak zbroju svih Amerikanaca, Britanaca, Francuza, Rusa, Nijemaca, Australaca i Novozelanđana.

U prosjeku svaki korisnik pošalje 43 poruke dnevno, a svake sekunde pošalju se čak 347.222 poruke.

Usporedbe radi, Twitter je nedavno objavio da imaju 284 milijuna korisnika dok ih Instagram ima 300 milijuna.

Foto: Flatironcomm
tekst: 24 sata

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close