VijestiTurizam

NA RASTOKAMA I U SLUNJU Fotografski susreti koji se ne propuštaju!

Već tradicionalni Rastočko/Slunjski fotografski susreti “Nikola Živčić” ove godine se održavaju 22. lipnja, uz popratnu izložbu i fond nagrada za najbolje fotografije.


Organizatori ovog događaja, Turistička zajednica Grada Slunja i Pučko otvoreno učilište Slunj te suorganizatori Udruga Vedute foto film – podružnice iz Karlovca i Foto klub Slovin pripremili su bogati program za sudionike.

Program manifestacije

Okupljanje je na samim Rastokama u 9 sati, ispred Caffea “Kum”. Slijedi jutarnja kava za sve sudionike uz kraći dogovor o zajedničkom druženju: podjela u dvije skupine, dijeljenje bedževa i triptiha sa sadržajem i uputama te evidencija prisutnih sudionika. Pojedinci koji vole pješačiti pridružiti će se jednoj od skupina s vodičem na čelu.

Prvo snimanje će se održati na centralnom platou Rastoka uz slunjske mažoretkinje i KUD. Prema izvoru Mrežnice i duž Slunjčice prema staroj električnoj centrali krenut će se oko 10.20 sati. Ostalima koji nisu vični pješačenju savjetuje se polazak uz Slunjčicu prema Starom gradu.

Nakon prvog dijela susreta, oko 14.30 sati slijedi ručak na kupalištu uz Koranu, koji će trajati do 16 sati, kada se očekuje zajednički odlazak na preostali dio Rastoka i nastavak snimanja. Boravak na Rastokama je predviđen do 17.30 sati, kada će se sudionici uputiti na izložbu fotografija posvećenu Nikoli Živčiću u galeriju POU Slunj. Druženje je predviđeno do 19 sati.

Nagrade za najuspješnije fotografije

Organizatori su pripremili nagrade za najuspješnije fotografije: 1. nagrada je novčani iznos od 500 kn neto, dok je  2. nagrada vikend boravak za dvije osobe na Rastokama uz uključeno prenoćište s doručkom.

Za sudionike je organiziran prijevoz iz Zagreba s polaskom u 7.30 sati, s lokacije Cvjetno naselje, odmah iza Vjesnikovog nebodera, pored Caffea “Globus”.

Ovi tradicionalni foto susreti okupljaju kako profesionalce, tako i foto entuzijaste. Obično smo fokusirani na Rastoke i uže područje grada Slunja. Veselo druženje i kvalitetne fotografije su zajamčene, rekao je Vedran Božičević.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Igor Cepurkovski

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close