Ličko-senjska županijaEuropa

Na radionici u Gospiću predstavljene mjere iz Programa ruralnog razvoja

RAISE YOUTH PROJEKT

Jučer je u Pučkom otvorenom učilištu „Dr. Ante Starčević“ u Gospiću održana radionica Mjere Programa ruralnog razvoja. Radionica je organizirana u okviru projekta RAISE Youth s ciljem poticanja razvoja poduzetništva u području poljoprivrede i ruralnog turizma.


Ana Barać, direktorica Poduzetničkog centra Sinj, pred više od 30 okupljenih predstavila je mjere iz Programa ruralnog razvoja. Barać je naglasila kako je jedan od važnijih ciljeva Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. demografska obnova opustošenih ruralnih područja kroz poticanje ostanka mladih u ruralnim područjima odnosno njihov povratak iz gradova za što je nužno osigurati primjerene životne i radne uvjete.

Sudionici radionice dobili su informacije o uvjetima i načinu korištenja potpora putem otvorenih natječaja i natječaja u najavi uključujući informacije o iznosu potpore, prihvatljivosti prijavitelja, prihvatljivosti troškova i postupku prijave.

Još jednom se pokazalo kako na području Like postoji izniman interes za pokretanje i unaprjeđenje poljoprivrednih djelatnosti kao i razvoj ruralnog turizma. Stvaranje održivih modela poljoprivredne proizvodnje i turizma u ruralnim područjima jedan je od glavnih ciljeva projekta RAISE Youth stoga se u budućnosti planiraju slične radionice i mentorstva koje će doprinijeti stvaranju dostojanstvenih i produktivnih radnih mjesta na području Like.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close