NovacVijesti

Na ovom mjestu možete saznati kolika će biti vaša mirovina

NOVA PLATFORMA

Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (UMFO) kreirala je platformu mirovinskifondovi.hr na kojoj građani na jednom mjestu mogu naći informacije o mirovinskom sustavu, fondovima i svojim mirovinama.


Navodi se da na portalu svatko može izračunati buduću mirovinu i provjeriti stanje na svom računu u obveznom mirovinskom fondu.

Stvorena je jedna od najvećih platformi o mirovinama u Hrvatskoj s čak 102 vodiča, analiza, osvrta, izvještaja, vijesti koji nam pomažu napraviti dobar plan za mirovinu”, tvrde u UMFO-u.

Na novoj se digitalnoj platformi može se pratiti i interaktivna mapa koja mjeri demografska kretanja u svakoj županiji.

U ovom trenutku u Hrvatskoj 1,2 zaposlenika rade za mirovinu jednog umirovljenika, a nepovoljni demografski trendovi postat će još izraženiji, kažu u UMFO-u.

U četiri obvezna mirovinska fonda koji posluju u Hrvatskoj trenutno je 1,94 milijuna članova, a većina nikada nije provjerila stanje na osobnom računu svog obveznog mirovinskog fonda.

Hrvatski umirovljenik radio je u prosjeku 32 godine i dva mjeseca, a u mirovini će prosječno provesti više od dva desetljeća. Naime, prema podacima Zavoda za zdravstveno i mirovinsko osiguranje, prosječno razdoblje mirovine iznosi 21 godinu i dva mjeseca.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close