VijestiKarijera

Na optuženičkoj klubi zbog kupovanja lažnih svjedodžbi o završenoj srednjoj školi: ‘Dao sam tom čovjeku 13.000 kuna‘

I U LIČKO-SENJSKOJ ŽUPANIJI

Što zajedničko mogu imati jedan mesar, dvojica automehaničara, autoprijevoznik, strojobravar, građevinar i šumarska tehničarka? Srednjoškolsku svjedodžbu.


I to one krivotvorene o završnom ispitu dvije zagrebačke i jedne karlovačke srednje škole. S potezima ‘veličanstvene sedmorke‘ pozabavilo se zagrebačko tužiteljstvo koje je nakon prikupljenih dokaza zbog krivotvorenja podignulo optužnicu protiv Valtera K. (33) i Željka K. (43), Franje C. (59), Đure J. (41) Vedrana J. (42), Matilde Š. (46) i Predraga D. (51).

Pa su tako Valter i Željko K. 14. siječnja 2021. poslali e-mailom na adresu računovodstva Hrvatske komore inženjera šumarstva i drvne tehnologije zahtjeve za izdavanje licencije za šumarske radove za vlastiti obrt u Gorskom kotaru. Pritom su kao dokaz o svojoj stručnoj osposobljenosti priložili neoriginalne svjedodžbe Drvodjelske škole iako su bili svjesni da tu školu nikad nisu pohađali.

Željko K. je ispričao da se 2004. zaposlio u Šumariji u Delnicama, pa su ga poslali na osposobljavanje za šumskog radnika traktoristu.

– U Karlovac sam išao na neka predavanja i upoznao Roberta E., koji nam se predstavio kao profesor u Šumarskoj školi. Rekao mi je da mu donesem svjedodžbe prva tri razreda srednje škole, svjedodžbu mature i da popunim prijavnicu. Predavanja je bilo desetak i to u vatrogasnom domu – prisjetio se Željko K., koji je Robertu, tvrdi, predao 13.000 kuna.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: jutarnji.hr | Foto: pexels.com

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close