Tech

Na novoj Facebookovoj ikoni žena više nije u sjeni muškarca

Jeste li primijetili da je Facebookova “Friends” ikona, koja se nalazi u gornjem desnom kutu, doživjela veliku promjenu?


Caitlin Winner, Facebookova dizajn-menadžerica, primijetila je da nešto nije u redu kada su u pitanju siluete muškarca i žene na ikoni “Friends”.

Naime, muška je ikona imala velika i široka ramena, dok je ženska imala čudno postavljena ramena zato jer je ikona muškarca bila postavljena ispred nje.

“Pretpostavila sam da u pitanju nije bila loša namjera da se žena stavi iza muškarca, već ljudi jednostavno nisu razmišljali. Ali budući da imam široka ramena, ovakav raspored me je uvrijedio”, izjavila je Winner i odlučila ispraviti ovu nepravdu.

Ikone su sada postavljene jedna do druge, a žena se više ne nalazi iza muškarca.

“Zaista nije bilo teško primijetiti simboliku stare ikone – žena je doslovno bila u sjeni muškarca i to sam zaista htjela promijeniti”, tvrdi Caitlin.


Tekst: zimo.dnevnik.hr

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close