Tech

Na novoj Facebookovoj ikoni žena više nije u sjeni muškarca

Jeste li primijetili da je Facebookova “Friends” ikona, koja se nalazi u gornjem desnom kutu, doživjela veliku promjenu?


Caitlin Winner, Facebookova dizajn-menadžerica, primijetila je da nešto nije u redu kada su u pitanju siluete muškarca i žene na ikoni “Friends”.

Naime, muška je ikona imala velika i široka ramena, dok je ženska imala čudno postavljena ramena zato jer je ikona muškarca bila postavljena ispred nje.

“Pretpostavila sam da u pitanju nije bila loša namjera da se žena stavi iza muškarca, već ljudi jednostavno nisu razmišljali. Ali budući da imam široka ramena, ovakav raspored me je uvrijedio”, izjavila je Winner i odlučila ispraviti ovu nepravdu.

Ikone su sada postavljene jedna do druge, a žena se više ne nalazi iza muškarca.

“Zaista nije bilo teško primijetiti simboliku stare ikone – žena je doslovno bila u sjeni muškarca i to sam zaista htjela promijeniti”, tvrdi Caitlin.


Tekst: zimo.dnevnik.hr

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close