TurizamIzdvojeno

Na Ličkoj Plješivici gradit će se novi planinski centar

PROJEKT ĆE SE POČETI REALIZIRATI DO KRAJA GODINE

Riječ je o budućem projektu Planinski centar Bijeli Potoci – Natura 2000 tematski park, za izgradnju i uređenje multifunkcionalnog izletničko-turističkog kompleksa, kaže ravnateljica ustanove Tomislava Maratović Jurković


Lička Plješivica je planinski hrbat koji u podnožju mjestimično zahvaća granica s BiH i rijeka Una. Za sada ovo područje učestalo pohode lovci i izletnici, dok se u podnožju na ispašu dovode stotine grla goveda i ovaca. Cijelo je područje vrlo slabo naseljeno. Uostalom, kao i čitava Lika. Iz Javne ustanove za zaštitu i očuvanje prirode u Ličko-senjskoj županiji ovih dana stižu dobre vijesti.

Budući da je prostor Ličko-senjske županije unatrag nekoliko godina postao poznat po intenzivnim ulaganjima i izradama nekoliko projekata što bi vrlo skoro trebalo značiti otvaranje novih radnih mjesta, ali i ukupnu turističku valorizaciju Like.

– Ova će inicijativa Ličko-senjske županije i Javne ustanove za zaštitu prirode značajno pridonijeti održivom razvoju istočnog dijela županije, napose općina Udbina i Donji Lapac. Projekt će se početi realizirati do kraja 2023. godine, kada se planira provedba postupaka javne nabave za odabir glavnog projektanta za izradu idejnog i glavnog projekta, najavljuje.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: novilist.hr | Foto: pexels.com

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close