Scena

Na koncertu u Tokiju Paul McCartney iznenadio je fanove Beatlesa

Gotovo 50 godina nakon što su Beatlesi nastupili u Nippon Budokan areni u Tokiju, Paul McCartney je tamo održao solo koncert s posebnim iznenađenjem za sve fanove ovog pjevača i Beatlesa.


Naime, McCartney je u sklopu svoje standardne set liste koju je izvodio na cijelom turneji, u Tokiju izveo i nešto što nitko nije očekivao – pjesmu Beatlesa “Another Girl”, koju niti bend niti on nisu nikad dosad svirali uživo. Ta pjesma izašla na njihovom albumu “Help!” iz 1965. godine.

Ova britanska glazbena legenda se odlučila na taj potez jer ga ta dvorana podsjetila na sjajan koncert kojeg je tamo odradio sa svojom grupom prije pola stoljeća.

Uspomene ga natjerale na improvizaciju

“Bilo je to senzacionalno i vrlo emotivno iskustvo. Publika je bila sjajna, a ova dvorana budi neke divne uspomene zbog kojih je ovo bio jedan od najboljih koncerata na turneji”, izjavio je McCartney.

Zanimljivo je što je taj koncert Beatlesa u Nippon Budokan areni 1966. godine izazvao prosvjede, jer se tad smatralo da se glazbena događanja ne smiju odvijati u dvorani namijenjenoj za sportske manifestacije.


Tekst: telegram.hr

Foto:”PaulMcCartney-MD2008” by Kubacheck – http://www.flickr.com/photos/kubacheck/3782013509/. Licensed under CC BY 2.0 via Wikimedia Commons.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close