Izdvojeno

Na intervencijama u Karlovačkoj županiji sudjelovalo 86 vatrogasca s 38 vatrogasnih vozila

Zbog sanacije nevremena i povećanja vodostoja angažiran je veliki broj vatrogasnih snaga. Na području Bjelovarsko-bilogorske županije odrađeno je ukupno oko 80 vatrogasnih intervencija na području Čazme koje su se većinom odnosile na sanacije krovišta, a na području Grubišnog polja odrađene su ukupno 42 tehničke intervencije sanacije krovišta i tri uklanjanja grana i stabla. Od dislokacija koje su upućene kao ispomoć domicilnim vatrogascima ostale su još vatrogasne snage iz Zagrebačke županije.


Vatrogasci Karlovačke županije odradili su intervencije ispumpavanja vode, uklanjanja stabala i granja, sanacije krovišta, čišćenje cesta, izvlačenje vozila i prijevoza osoba. Zabilježeno je 30 odrađenih tehničkih intervencija na kojima je ukupno sudjelovalo 86 vatrogasca s 38 vatrogasnih vozila. Na području Ogulina zabilježen je veći broj ispumpavanja vode iz objekata. Tijekom jučerašnjeg dana došlo je do prestanka oborina i postupnog pada vodostaja rijeke Kupe te je stoga otpuštena izvanredna dislokacija vatrogasnih snaga iz Međimurske županije sa sedam vatrogasaca i tri vatrogasna vozila.

I na području Sisačko-moslavačke županije zabilježen veći broj odrađenih tehničkih intervencija vatrogasaca kao posljedica jakog kišnog nevremena. Radi se o intervencijama ispumpavanja vode iz objekata, podruma i bunara, a u kojima je ukupno sudjelovalo 13 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila.

Prema progonozi Hrvatskih voda u idućih sedam dana ne očekuju se veće količine oborina što će utjecati na opadanje vodostaja i konačnu stabilizaciju stanja na terenu.

Spomenut ćemo da su tijekom jučerašnjeg dana i vatrogasci na priobalju zabilježili intervencije zbog požara otvorenog prostora. Na poručju Ravnih kotara u gašenju požara sudjelovali su JVP Zadar i Benkovac te DVD Sv. Mihovil – Galovac sa ukupno 11 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila. U gašenju požara na području otoka Hvara, Poljice, sudjelovale su vatrogasne snage iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Stari Grad, Jelsa, Sućuraj i Hvar sa ukupno 23 vatrogasca i sedam vatrogasnih vozila te jedan protupožarni zrakoplov Canadair CL-415. Požar je lokaliziran u 18:00 sati, a u tijeku je sanacija požarišta.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: HVZ

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close