VijestiScena

Na festivalu Momento Demento naplaćeno više od 163.000 kuna kazni

Iako ga i slunjski župnik opisuje kao “oazu mira”,  festival Momento Demento u skladu s uobičajenom praksom u Hrvatskoj iskorišten je i za dodatno popunjavanje državnog proračuna.


Kako ističu u Policijskoj upravi karlovačkoj, neposredno prije i tijekom održavanja navedenog festivala protiv trojice stranih državljana podnesene se tri kaznene prijave zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, a temeljem Zakona o suzbijanju zlouporabe droga evidentirano je ukupno 56 prekršaja te su protiv sedam hrvatskih državljana podneseni optužni prijedlozi, a 49-orici stranih državljana izdani su obavezni prekršajni nalozi temeljem kojih je naplaćeno više od 163.000 kuna kazni.

Zaplijenjeno je 766 doza te 1 kg i 384,04 grama različite droge (cannabis marihuana, hašiš, amfetamini, ketamin, LSD, kokain, ecstasy, chang i psilocibinske gljive), piše KAportal.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Borna Filic/PIXSELL

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close