Lifestyle

Na Europskoj konferenciji mladih matematičara Hrvatski srednjoškolci osvojili dva prva mjesta

Hrvatski srednjoškolci od 25. do 30. ožujka sudjelovali su na Europskoj konferenciji mladih matematičara (Euromath) u Ateni, a otamo su se vratili s dva osvojena prva mjesta.


Na natjecanje su otišli učenica III. gimnazije Split, Ana Strikić, i učenici XV. gimnazije Zagreb, Matej Buljan, Tomislav Babić, Klara Banić, Eva Belcar i Fran Ilčić. Ana koja je osvojila prvo mjesto u natjecanju nazvanom MATHFactor, kazala je: “Za mene je ovo odličan način za ulazak u svijet stručnih ljudi iz mog područja na višoj razini i sveukupno jedno jako vrijedno iskustvo. Drago mi je što sam na ovaj način dobila pohvalu i što su me priznali kao nekog s dobrim matematičkim i prezentacijskim vještinama.

Njoj je u odabiru teme i pripremi prezentacije pomogao Matej Buljan iz zagrebačke XV. gimnazije, piše Srednja.hr, prijatelj kojeg je upoznala u Ljetnom kampu Mladih nadarenih matematičara “Marin Getaldić”. Ove godine Matej nije ušao među tri najbolja, ali odlične rezultate osvojili su njegove školske kolege. Prvim mjestom za najbolju prezentaciju nagrađen je Tomislav Babić, drugo je osvojila Klara Banić, a pohvale za svoj nastup dobili su Eva Belcar i Fran Ilčić.

“Mislim da je moja prezentacije bila najbolja prvenstveno zbog toga što je tema, matematika u gibanjima, bila zanimljiva i primjerena sudionicima Euromatha, djeci od devet do osamnaest godina. Također, na prezentaciji sam demonstrirao zanimljiv pokus u kojem se stožac neočekivano giba prema gore”, kazao je Tomislav, učenik drugog razreda.


 

Tekst: index
Foto: srednja.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close