Turizam

Na CNN-ovom popisu idealnih lokacija za bijeg od stvarnosti nalazi se i jedan hrvatski otok

CNN je na svom portalu objavio članak s popisom pet idealnih lokacija koje vam ne bi pale na pamet, a koje su odlične za bijeg od stvarnosti. Na popisu se našla i Šolta.


“Šolta, malo manje poznati dalmatinski otok, u usporedbi sa slavnom Korčulom ili Hvarom – na kojem se turistički boom dogodio kada su ga 2011. posjetili Beyonce i Jay-Z, ima jednako privlačna obilježja: narančaste krovove, kamene kuće, kristalno čisto more i prekrasne šljunčane plaže. Na ovom mirnom otoku prekrivenom borovom šumom nalaze se čak 24 plaže. Na njemu živi 1400 stanovnika, a gosti mogu uživati u domaćem crnom vinu, maslinovu ulju, pašteti od maslina i inćunima i sve to na obiteljskom gospodarstvu Kaštelanac.

U konobi Nevera u malom ribarskom selu Stomorska naći ćete ribu s grila, rižoto s plodovima mora i plate s pršutom. Atelje slikara Vicka Buktenice, čovjeka opsjednutog pejsažima i magarcima, također vrijedi posjetiti”, piše CNN.

Na popisu su još i portugalski Azori, otok Lummi, otok Sark i norveški Spitsbergen.


Tekst: hr.n1info.com

Foto: Wikimedia Commons

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close