VijestiPolitika

Na A1 uhvaćen krijumčar migranata kod Udbine, osuđen na zatvorsku kaznu

Crnogorac u dobi od 40 godina “potegao” je od rodnog Herceg Novog sve do Korenice kako bi za 500 eura krijumčario migrante – dva Iračana i troje Sirijaca. Preko Udbine se uključio na autocestu A1, gdje ga je zaustavila mobilna jedinica prometne policije. Osudili su ga na zatvorsku kaznu u trajanju od jedne godine.


Iznoseći svoju obranu ispričao je svoju životnu priču. Ispričao je kako je proživio vrlo teško djetinjstvo, jer su brat i on su ostali siročad, nakon što je njihov otac ubio majku i sebe. Nakon toga živjeli su kod bake i djeda, a nakon bakine smrti, kad je on imao sedam godina, otišli su živjeti kod strica i njegove obitelji. U toj velikoj obitelji živjeli su jako skromno, svega željni, tako da je već u srednjoj školi počeo obavljati fizičke poslove, kako bi nešto zaradio. – donosi KAportal. 

Životna priča vodila ga je karijerom vozača, a vozio je, priča, i na europskim relacijama, ali nikada nije počinio nikakvo kazneno djelo. U obavljanju svog posla bezbroj puta je prošao kroz teritorij Republike Hrvatske, što je dokazuje pokazujući putovnicu.

Za krijumčarenje ga je angažirala jedna osoba čiji identitet nije želio otkriti strahujući za sigurnost svoje obitelji. Također, u Herceg Novom ga je čekao unajmljeni automobil, a migrante je trebao odvesti do Rijeke. Migrantu su mu za to trebali isplatiti 4.000 eura, od čega bi za sebe zadržao 500 – zaključuje KAportal.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: RTL

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close